Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η μεγάλη επιστροφή του Μάκη


Makis-Traintafyllopoulos
Μια ολόκληρη γενιά δημοσιογράφων ανδρώθηκε στην Ελλάδα έχοντας ως… εικόνισμα τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Ο “ταρζάν” της ελληνικής δημοσιογραφίας αποτέλεσε για σειρά ετών τον… φόβο και τρόμο της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας, καθώς με τις αποκαλύψεις του οδηγούσε σε παραιτήσεις πολιτικούς, ενώ πιστώνεται και μια σειρά από μεγάλες αποκαλύψεις για επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και κυκλώματα που ταλαιπώρησαν την ελληνική κοινωνία.


Μετά το διαζύγιο που πήρε από τον Θέμο Αναστασιάδη και την αποχώρησή του από το εκδοτικό εγχείρημα του “Πρώτου Θέματος”, της πιο πετυχημένης εφημερίδας στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, με την εξαίρεση ενδεχομένως της “Ελευθεροτυπίας” προ 2000, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αφοσιώθηκε στο διαδίκτυο, επεκτείνοντας και ενδυναμώνοντας το zougla.gr, ενώ έφτιαξε και διαδικτυακή τηλεόραση, τα θέματα της οποίας αναμεταδίδονται από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα.
Το εκδοτικό εγχείρημα του “Veto” ωστόσο, δεν πήγε καλά. Και μετά την αναστολή κυκλοφορίας της εφημερίδας, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος απείχε χαρακτηριστικά από τον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας. Μέχρι… πρότινος τουλάχιστον, καθώς το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι πληροφορίες ότι ο άλλοτε “Άγνωστος Μ” του ραδιοφώνου του  ΑΝΤ1 βρίσκεται σε συζητήσεις και επαφές για την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας.
Το φύλλο θα είναι κυριακάτικο, μιας και εκτιμάται ότι η αγορά του Σαββάτου δεν προσφέρεται για νέα εγχειρήματα, ενώ αναμένεται να υπάρξουν κοινές υποστηρικτικές δράσεις με το διαδίκτυο και την τηλεόραση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου