Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Citi: Πιθανότητα Grexit 60% σε 12-18 μήνες

Άκρως απαισιόδοξη παραμένει η Citigroup για το ελληνικό ζήτημα εκτιμώντας άλλη μία φορά ότι το σενάριο Grexit εξακολουθεί να έχει... 60% πιθανότητα να συμβεί στους επόμενους 12-18 μήνες.
 

Όπως τονίζουν οι αναλυτές του αμερικάνικου οίκου, "Ακόμη και αν η συμφωνία που θα επέλθει εμφανίζει κάποια στοιχεία που θα δείχνουν ότι το ελληνικό χρέος καθίσταται βιώσιμο, ακόμα και αν η επόμενη δόση διάσωσης, ή και οι τρεις εκκρεμείς δόσεις που αναλογούν σε συνολικό ύψος κεφαλαίων 44 δισ. ευρώ απελευθερωθούν,αμφιβάλλουμε αν αυτή η συμφωνία θα λύνει μια και καλή το πρόβλημα για την Ελλάδα. 

Η κ. Μέρκελ ήδη έχει προειδοποιήσει βουλευτές της αυτή την εβδομάδα ότι εξακολουθεί να προσεγγίζει το ελληνικό πρόβλημα βήμα-προς-βήμα" εξηγεί η Citigroup και συνεχίζει "Πιστεύουμε ότι η συνεχιζόμενη αδυναμία της ελληνικής οικονομίας σημαίνει ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη που χρησιμοποιούνται από την τρόικα στην ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι πάρα πολύ αισιόδοξες (η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ αναμένεται να περάσει σε θετικό έδαφος το 2014 και να ανέλθει στο 3,7% μέχρι το 2016, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), και ως εκ τούτου, τα κενά χρηματοδότησης, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταλήξουν πολύ μεγαλύτερα από ότι αναμένεται επί του παρόντος και με την πάροδο του χρόνου περισσότερα χρήματα θα απαιτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές".

"Παρά το γεγονός ότι οι χώρες της ζώνης του ευρώ και η Γερμανία ειδικότερα, μπορεί να δεσμεύονται τώρα για την πρόληψη νέων προβλημάτων κρίσης στην Ευρωζώνη, η στάση αυτή μπορεί να αλλάξει γρήγορα στα επόμενα τρίμηνα και ειδικά μετά το τέλος των γερμανικών εκλογών. Πιστεύουμε ότι η υπομονή, τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την πλευρά των πιστωτών, θα εξαντληθεί σύντομα και το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει 60% πιθανότητα να συμβεί στην επόμενους 12-18 μήνες".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου