Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πρόσω ολοταχώς για ανασχηματισμό…

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων της συνεδρίασης του Eurogroup, συγκαλείται αύριο Τετάρτη στη μία το μεσημέρι, στη Βουλή, το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί επίσης σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων ώστε να συζητηθεί η απόφαση των Βρυξελλών και να καθοριστούν οι κινήσεις της κυβέρνησης. Στη σύσκεψη εκτιμάται πως θα συζητηθεί για πρώτη φορά επί της ουσίας και το θέμα του ανασχηματισμού.
Πηγές της κυβέρνησης δεν κρύβουν την ικανοποίηση που έφερε η συμφωνία στο Eurogroup. Τονίζουν, όμως, ότι δεν είναι ώρα για θριαμβολογίες αλλά για σκληρή δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη και η μείωση της ανεργίας, που είναι και ο βασικός της στόχος.
Η κυβέρνηση προτάσσει το επιχείρημα ότι η εκταμίευση της πρώτης δόσης θα αποτελέσει την αφετηρία για να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην αύξηση της ρευστότητας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τη συμφωνία για να αλλάξει το βαρύ κλίμα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να απαντήσει και στην κριτική περί της στρατηγικής του.
Ιδιαίτερα κρίσιμο κρίνεται το ζήτημα του ανασχηματισμού, αφού οι νέοι υπουργοί θα πρέπει να κινηθούν άμεσα ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών.
Πηγή: epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου