Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανασχηματισμός, εξεταστική και καθημερινότητα στην ατζέντα Σαμαρά

Όσοι ξεχνούν την κλασσική ρήση ότι ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται μπορεί να θεωρούν πως δεν έχει ο πρωθυπουργός στην ατζέντα του αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
 

Βεβαίως στη χθεσινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη δεν συζητήθηκε αφενός γιατί ήθελαν να «πουσάρουν» την απόφαση των Βρυξελλών και αφετέρου γιατί ακόμη χρειάζεται λίγος χρόνος για να τελειώσουν όλα τα προαπαιτούμενα με την τρόικα και να ολοκληρωθεί η επαναγορά των ομολόγων. 

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε τους υπουργούς του ότι «δεν θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και πως θα βγει από το Μαξίμου» για να δώσει το στίγμα του για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. 

Το κυβερνητικό επιτελείο προβληματίζεται έντονα για την καθημερινότητα των πολιτών και τα πολιτικά πλήγματα που δέχεται σε τομείς πέραν της οικονομικής πολιτικής αλλά συνδυαστικά με αυτήν. Κορυφαίος υπουργός παραδέχθηκε πως «μεγαλύτερη ζημιά θα πάθουμε στην κομματική βάση της ΝΔ αλλά και τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης από τη διαχείριση της απόρριψης της εξεταστικής που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για το πρώτο μνημόνιο παρά από τις περικοπές στις συντάξεις». 

Είναι προφανές ότι πάνω σε αυτό το πλαίσιο έγινε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και για τη Χρυσή Αυγή αλλά και για τη στάση τους στη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Ακρίβεια, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση , ανασφάλεια είναι θέματα που βρίσκονται χαμηλά μεν στην ατζέντα της ιεράρχησης των προβλημάτων από τους πολίτες αλλά είναι θέματα που σωρευτικά μπορούν να προκαλέσουν μείζον ζήτημα για τη δύναμη των κομμάτων. 

Σε κάθε περίπτωση εκτός από την ανάπτυξη και την ανεργία ο πρωθυπουργός έχει σχεδιάσει να ενταθούν οι προσπάθειες σε αυτούς τους τομείς. 

Δεν είναι τυχαίο ότι στήθηκαν εν μια νυκτί τα στρατόπεδα φύλαξης λαθρομεταναστών και πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι σκούπες ξανά αφού θα έχουν ετοιμαστεί τα περισσότερα. 

Ο κ. Σαμαράς δεν ασχολείται μόνο με την οικονομία αλλά και με τα άλλα θέματα αλλά πρέπει να έχει και το κατάλληλο περιθώριο να προβάλλει τις πρωτοβουλίες. 

Όταν χαμηλώσει το «άγχος της ειδησεογραφίας για την οικονομία και τη χρεοκοπία , θα τρίβετε τα μάτια σας για το τι έχει προετοιμαστεί και θα προχωρήσει» έλεγε στέλεχος της ΝΔ. 

Πάντως όπως ανέφερε χαριτολογώντας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αν όλα εξελιχθούν ομαλά με την οικονομία, τότε θα διαπιστώσουν όλοι πως ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός «έχει το μπλοκάκι του κ. Σημίτη αλλά και το ξέσπασμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή ελέγχοντας, απρόβλεπτες ώρες, από τα μικρότερα θέματα όπως οι τιμές στη ντομάτα έως το γεωθερμικό πεδίο και τις πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου