Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ν.Ε. ΚΚΕ Αχαϊας: Και ο Νικολόπουλος στον "μπαξέ" του ΣΥΡΙΖΑ - Αφορμή το άρθρο στην "Αυγή"


Σε δελτίο τύπου-σχόλιο που εξέδωσε η Νομαρχιακής Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ αναφέρει τα παρακάτω:
"Βήμα στον πρώην βουλευτή της ΝΔ και τέως υφυπουργό Εργασίας Ν. Νικολόπουλο έδωσε η «Αυγή» το προηγούμενο Σάββατο, προκειμένου να αρθρογραφήσει υπέρ της πρότασης του ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Η επιλογή της εφημερίδας δεν είναι τυχαία.
Οι «προτάσεις» του Ν. Νικολόπουλου ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αντίθεση ανάμεσα σε ΔΝΤ και Γερμανία, στους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για τη βιωσιμότητα του κρατικού χρέους της Ελλάδας, το πρώην στέλεχος της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής παίρνει θέση υπέρ των πρώτων, όπως κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο «νεοφιλελεύθερος» Ν. Νικολόπουλος και ο «αριστερός» Αλ. Τσίπρας συναντιόνται στο αντι-Μέρκελ στρατόπεδο και εγκαλούν την κυβέρνηση για ...αδράνεια!
Στο άρθρο του στην «Αυγή», ο Ν. Νικολόπουλος διερωτάται: «Πώς είναι δυνατόν η κα Λαγκάρντ, με την επίσημη ιδιότητά της, να ζητάει διαγραφή του χρέους, να φθάνει στο σημείο να συγκρούεται με την άλλη ισχυρή κυρία εκ των τριών (σ.σ. την Α. Μέρκελ) για το θέμα αυτό και η ελληνική κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα; Πώς είναι δυνατόν οι ΗΠΑ επισήμως να θέτουν το θέμα αυτό και εμείς να κοιτάμε αμήχανοι και σιωπηλοί;». Ανάλογη θέση στις 17/11/2012 με συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες» είχε πάρει και ο Αλ. Τσίπρας. Εκανε λόγο για «ταύτιση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) στο θέμα της διαγραφής του χρέους με το ΔΝΤ» και σημείωνε: «Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και του ΔΝΤ... Σ' αυτήν ακριβώς τη διαμάχη η κυβέρνηση κάθεται αμήχανη... δεν παίρνει θέση, δεν διεκδικεί λύση».
Ουσιαστικά και οι δύο καλούν το λαό να επιλέξει στρατόπεδο ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, να ταυτίσει τα δικά του συμφέροντα με τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα, να διαλέξει τους ληστές που θα του αρπάξουν τον πλούτο που παράγει. Τόσο ρηχό και τόσο επικίνδυνο είναι για το λαό το «αντιμνημονιακό» μέτωπο, μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να ασκήσει διακυβέρνηση.
«Ολα τα έχει ο μπαξές», λοιπόν, και ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Αλ. Τσίπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου