Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Τι κάνει σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας;

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας ηθοποιός με μεγάλη πορεία στα θεατρικά και τηλεοπτικά δρώμενα και έχει πολλές σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του. 

Ο Σπύρος Μπιμπίλας γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

 

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Πειραματική Σκηνή της σχολής στο δημοτικό θέατρο Πειραιά. 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, πέραν των πολλών άλλων επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δανείζει τη φωνή του στους ήρωες των κινουμένων σχεδίων και σε μεταγλωττίσεις ταινιών. Επίσης, έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την παιδική δισκογραφία. 

Αυτή την περίοδο ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ταμίας στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ανήκει στον «Διόνυσο» που αγωνίζεται για τα συγγενικά δικαιώματα των ηθοποιών και επίσης διατελεί γραμματέας του ΤΑΣΕΗ. 

Μπορεί να μην κάνει τηλεόραση, αλλά, ευτυχώς, όπως λέει, υπάρχει το θέατρο στη ζωή του. 

Εμφανίζεται λοιπόν στο θέατρο Μουσούρη στο έργο του Γκολντόνι «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» καθώς και στο θέατρο Άλεκτον στο έργο του Ζάχου Βασιλείου με τίτλο «Το παγκάκι» και παίζει σε μία ταινία που θα προβληθεί στους κινηματογράφους με τίτλο «Big Heat», η οποία είχε πάει και στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. 

Μπορεί η οικονομική κρίση να μην το έχει επηρεάσει τόσο, επειδή, όπως λέει, για την ώρα δουλεύει όμως ψυχολογικά τον έχει αγγίξει. 

«Δεν μπορώ να βλέπω συνανθρώπους μου να υποφέρουν. Ψυχολογικά η κρίση με κάνει να γίνομαι πιο δυνατός και να θέλω να αντιμετωπίζω σκληρά τις καταστάσεις», λέει. Και γι’ αυτό βοηθά- με κάθε τρόπο- τους ηθοποιούς που δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα. Συμπαρίσταται όμως και σε συλλόγους προστασίας του περιβάλλοντος αφού λατρεύει τη φύση. 

Στον ελεύθερό του χρόνο του αρέσει να γράφει, να διαβάζει ενώ ανήκει και στους χειμερινούς κολυμβητές. Γι’ αυτό, όποτε ξεκλέβει χρόνο πηγαίνει για μπάνιο. 

Υποστηρίζει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο για τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική. Και γι’ αυτό σημειώνει: «Να ασχοληθούν με την ηθοποιία μόνο όσοι έχουν μεράκι. Το επάγγελμα είναι πια κορεσμένο και δεν μπορεί να τους απορροφήσει όλους», αναφέρει. 

Και τονίζει: «Δεν μπορούν πλέον να θαμπώνονται από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά δεν υπάρχουν πια. Υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοί μου που πεινάνε. Οπότε, πρέπει να το σκεφτούν ξανά πολύ σοβαρά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου