Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Οι πονοκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ - Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κάνουν άνοιγμα στο κόμμα

Πονοκεφάλους προκαλούν στον ΣΥΡΙΖΑ τα αμφίπλευρα ανοίγματα τόσο προς τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ όσο και προς τα πρόσωπα τις ομάδες και τις κινήσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
 

Κι όσο οι δημοσκοπήσεις θα δείχνουν προς την προοπτική της εξουσίας τόσο και περισσότερα στελέχη θα χτυπούν την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα με αγαθές προθέσεις και άλλα με ιδιοτελείς σκοπούς. Αυτό το γνωρίζουν καλά στην Κουμουνδούρου και ήδη έχει βρεθεί η πρώτη γραμμή άμυνας. 

Όπως σημείωσε με δήλωσή του ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γ. Μπαλάφας με στελέχη άλλων κομμάτων που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα μνημόνια δεν τίθεται θέμα συνεργασίας. 

Ακόμη κι αν μετανοήσουν. Είναι αυτονόητο ότι στο κάδρο μπαίνει η πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

Ωστόσο, κορυφαίο στέλεχος του κόμματος, αναφερόμενο στην κ. Ξενογιαννακοπούλου έλεγε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι πίσω από τα στελέχη αυτά υπάρχει κόσμος που σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αγνοήσει. Με τον τρόπο αυτό εξηγούσε και την αρθρογραφία, για δεύτερη μάλιστα φορά, της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ στην «Αυγή». 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας στο Αριστερό Ρεύμα, αλλά και στις υπόλοιπες συνιστώσες δεν βλέπει με καλό μάτι τα ανοίγματα σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που κατά τη γνώμη τους «έχουν μείνει ορφανά και αναζητούν πολιτική στέγη να στεγάσουν τις φιλοδοξίες τους». 

Εννοείται πως διαφορετική αντιμετώπιση απολαμβάνουν άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που από την πρώτη στιγμή διαφώνησαν και αποχώρησαν.

Πρόβλημα όμως φαίνεται να υπάρχει και με τα ανοίγματα εξ αριστερών. 

Για παράδειγμα κανείς, πλην ίσως του κ. Λαφαζάνη και κάποιων στελεχών από τις συνιστώσες δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή του Α. Αλαβάνου στο κόμμα. 

Ευτυχώς για τον Α. Τσίπρα που ο ίδιος ο Α. Αλαβάνος τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση διευκρινίζοντας δημοσίως ότι δεν σκέφτεται ούτε και θέλει να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ λόγο σοβαρότατων διαφωνιών που έχει με τη γραμμή του κόμματος και ειδικά με τη θέση της ηγεσίας ότι μπορεί η χώρα να πει όχι στα μνημόνια και παράλληλα να παραμείνει στην ΟΝΕ. 

Αυτός όμως είναι ένας πονοκέφαλος που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει ο Α. Τσίπρας όταν και εάν γίνει Πρωθυπουργός. Μέχρι τότε πρέπει να βρει τρόπους ώστε ο ενιαίος πολιτικός φορέας που θα γεννηθεί από την ερχόμενη Δευτέρα να συμπεριλάβει στελέχη από την Σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά έως τις ομάδες, τις κινήσεις και τα πρόσωπα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου