Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Σ. ΛΑΤΣΗ


Μία νέα κοινωνική δομή για τη δωρεάν καθημερινή σίτιση κοινωνικά ευπαθών ομάδων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την οικονομική στήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Το πρόγραμμα δωρεάν σίτισης, το οποίο υλοποιείται με την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώς Γούλα, ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου 2012 και θα προσφέρει σε μηνιαία βάση 4.000 δωρεάν γεύματα σε 200 συνολικά κατοίκους της 4ης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ προβλέπεται άμεσα η παροχή επιπλέον 100 γευμάτων και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι δικαιούχοι έχουν επιλεγεί με κριτήρια την ανεργία, το οικογενειακό εισόδημα, την πολυτεκνία και τα σημαντικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν.
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση έχει αναλάβει την πλήρη κάλυψη του κόστους προμήθειας των πρώτων υλών για τα 300 γεύματα που θα παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση σε υπάρχουσες υποδομές του Δήμου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία θα διανέμονται στους δικαιούχους σε χώρους υποδεικνυόμενους από τις Δημοτικές Κοινότητες και τα ΚΑΠΗ.

«Η οικονομική δυσπραγία που πλήττει όλους απαιτεί από εμάς, ως Δήμο Θεσσαλονίκης, την ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής πολιτικής, ώστε να σχηματίσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους πλέον ευάλωτους – και αυτοί, δυστυχώς, όλο και πληθαίνουν. To Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης να υποστηρίξει τις δράσεις μας για τους απόρους, προσφέροντας την οικονομική κάλυψη της δωρεάν σίτισης επιπλέον 300 συμπολιτών μας που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Εκφράζω τις ευχαριστίες μας προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για την κίνηση αυτή, που αποτελεί παράδειγμα κοινωνικής ευαισθησίας και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας συνεργασίας που ευελπιστούμε να συνεχιστεί και στο μέλλον», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα πρόσθεσε ότι «Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συμβάλλει με τη δωρεά του στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει, δυστυχώς, όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας. Μέσα από τη συνεργασία αυτή που επιθυμούμε να συνεχισθεί αλλά και να ενισχυθεί, στηρίζουμε οικογένειες για όσο διάστημα είναι αναγκαίο».

Εκ μέρους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου, σημείωσε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η προώθηση προγραμμάτων συνεργασίας μεταξύ της Πολιτείας και των κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης και ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στις δράσεις επισιτιστικής βοήθειας που ήδη χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης ‘Είναι καθήκον μας’ (http://www.latsis-foundation.org/gr/111/einai_kathhkon_mas.html), στο οποίο έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 3.500 συνάνθρωποί μας σε συνολικά 24 Δήμους της Περιφέρειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, με έμφαση σε περιοχές όπου αποδεδειγμένα παρουσιάζεται η μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου