Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Tα πρωτότυπα stress tests της Samsung

Όταν μιλάμε για δοκιμές αντοχής των φορητών συσκευών, συνήθως αναφερόμαστε σε τυπικά «drop tests» που ρίχνουν το κινητό από συγκεκριμένο ύψος και βίντεο που δοκιμάζουν την αντοχή της οθόνης προσπαθώντας να την γρατζουνίσουν με κλειδιά ή ξυράφια. Η Samsung όμως αντί να δοκιμάσει έτσι το Galaxy S3 αλλά και άλλες συσκευές της αποφάσισε να γίνει λίγο πιο «δημιουργική», υιοθετώντας μια σειρά πρωτότυπων stress τεστ.


Τα τεστ αυτά είναι σχεδιασμένα για να δοκιμάζουν μεταξύ άλλων την πίεση που μπορεί να αντέξει το home button της συσκευής, το βάρος που μπορεί να αντέξει η ίδια η συσκευή, σε περίπτωση που οι χρήστες την τοποθετήσουν στην πίσω τσέπη του παντελονιού ή καθίσουν κατά λάθος επάνω της, αλλά και την αντοχή τους στο νερό. Δεν πρόκειται μάλιστα για τυπικές δοκιμές, αφού η Samsung έφτασε στο σημείο να πατήσει συνολικά 200.000 φορές τα κουμπιά της συσκευής για να δοκιμάσει την αντοχή τους.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από την SamsungTomorrow περιγράφει κάποιες από τις δοκιμές αλλά είναι δυστυχώς στα κορεάτικα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να πάρετε μια ιδέα των «βασανιστηρίων» που περνούν οι συσκευές της εταιρείας. 

Πέρα από το διαρκές χτύπημα των πλήκτρων και την τοποθέτηση μεγάλου βάρους επάνω τους, οι συσκευές περνούν ακόμα και από ένα αρκετά «τρομακτικό» scratch test σε ειδικό μηχάνημα με κοφτερά , λυγίζουν με μηχανήματα σε ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο και δοκιμάζονται όχι μόνο σε συνθήκες βροχής αλλά ακόμα και χρησιμοποιώντας ένα κανονικό λάστιχο ώστε να τις «ψεκάσουν» με νερό!

Δείτε το βίντεο με τις εντυπωσιακές δοκιμές της Samsung: 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου