Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έως την Παρασκευή η έγκριση από τη Γερμανία


«Το αργότερο, έως την Παρασκευή» αναμένει την έγκριση, από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, της χθεσινοβραδινής συμφωνίας του Eurogroup, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης. Την πρόθεση του κόμματός του να στηρίξει τη συμφωνία εξέφρασε και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.


Μιλώντας, νωρίτερα σήμερα, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Σταϊνμάγερ δήλωσε ότι δεν θα συνιστούσε στους βουλευτές του μια στάση, η οποία θα οδηγούσε την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη. Τόνισε, πάντως, ότι η λύση που δόθηκε είναι μόνο προσωρινή και ότι μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, «αντίθετα προς τις δηλώσεις της κυβέρνησης», αναβλήθηκε μόνο για μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές. Υποστήριξε δε, ότι δεν είναι ακόμη σαφές ποιο σχέδιο θα κληθεί να ψηφίσει η Βουλή, καθώς, όπως είπε, κάποια στοιχεία της λύσης υπόκεινται ακόμη σε αλλαγές.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων (FDP) Ράινερ Μπρούντερλε, μιλώντας νωρίτερα στη Γερμανική Ραδιοφωνία, δήλωσε ότι αναμένει ευρεία στήριξη της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει στο μέλλον και νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας, αλλά διευκρίνισε ότι θα μπορούσε, μακροπρόθεσμα, να αποτελέσει τμήμα μιας λύσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου