Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Ψυχάρης προαναγγέλλει αποκαλύψεις για τη δράση του Κακλαμάνη στη Χούντα (video)


Αποκαλύψεις -βόμβα μεγατόνων προαναγγέλλει ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης κατά του τέως προέδρου της Βουλής και αρχαιότερου πολιτικού σε δράση -εκλέγεται από το 1974- Αποστολου Κακλαμάνη.

Ο κ. Ψυχάρης τον όποιο ο κ. Κακλαμάνης «προκάλεσε» αναφέροντας χθες ότι «πέρασε ο καιρός που έβγαζε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ» στη σημερινή του απάντηση ως Αθηναίος Πολίτης μέσα από τη στήλη Μικροπολιτικός της εφημερίδας «Τα Νέα» είναι σαφής: Αύριο θα σας γράψω τη συνέχεια, που διαδραματίζεται επί απριλιανής χούντας στη Νέα Σμύρνη.

Στο δε υστερόγραφο, κάτω από την υπογραφή, γίνεται ακόμη σαφέστερος και δηλωτικός για τις προθέσεις του: Φύλαξ (γραπτών) Αρχείων και Φωτογραφιών.

Τι εννοεί όμως ο κ. Ψυχάρης; Πολλές φορές έως τώρα αρκετοί έχουν αναφερθεί υπαινικτικά σε επαφές του κ. Κακλαμάνη με στελέχη της χούντας και κυρίως σε συνομιλία ή συνομιλίες του με τον Δημήτρη Ιωαννίδη που ανέτρεψε τον Παπαδόπουλο.

Τον έχουν χαρακτηρίσει «γεφυροποιό», υπονοώντας ότι μετείχε στις συζητήσεις που έγιναν προκειμένου να υπάρξει ομαλή μετάβαση της χώρας σε πολιτική διακυβέρνηση, με ταυτόχρονη παροχή αμνηστίας στην ηγεσία της χούντας.

Ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης τα έχει διαψεύσει όλα αυτά. Μάλιστα, στο βιογραφικό του που δημοσιεύεται στη Wikipedia αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το 1967 διώχθηκε και φυλακίστηκε για αντιστασιακή δράση με τον Νόμο 509, ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Δημοκρατικού Εθνικού Κινήματος Αντίστασης (ΔΕΚΑ), αλλά το 1968 αποφυλακίστηκε με την «αμνηστία» του Φεβρουαρίου και υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης στις περισσότερες δίκες μέχρι την πτώση της δικτατορίας. Μεταξύ άλλων, υπερασπίστηκε τους Ξ. Πελοποννήσιο και Θ. Κόκκινο (κατηγορούμενους από έκτακτο στρατοδικείο για συμμετοχή στο ΠΑΚ). Συνέχισε, όμως, τη δράση του μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ, γι' αυτό και η δικτατορία του αφαίρεσε το διαβατήριο, απαγορεύοντάς του την έξοδο από τη χώρα. Επίσης, ήταν ο πρώτος πρόεδρος της ΕΔΗΝ, της νεολαίας της Ενωσης Κέντρου.

Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τον σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη να δηλώσει, όταν ακόμη ο κ. Κακλαμάνης ήταν πρόεδρος της Βουλής: «Ο σημερινός πρόεδρος της Βουλή δεν υπήρξε συνομιλητής του Ιωαννίδη μαζί με τον Γιώργο τον Αλφαντάκη, τον γνωστό δικηγόρο;»
Πηγή iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου