Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αποκρουστικές εικόνες με τις συνέπειες του καπνίσματος

Η Αυστραλία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο, όπου από αύριο τα πακέτα των τσιγάρων θα συνοδεύονται από αποκρουστικές, ωστόσο πραγματικές, εικόνες από τις συνέπειες της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος.


Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα απαγορεύεται η χρήση λογοτύπων εταιρειών ή άλλων συμβόλων και χρωμάτων με διαφημιστικό κείμενο.

Όλα τα πακέτα τσιγάρων θα έχουν το ίδιο σκούρο χακί χρώμα, ενώ η μάρκα θα αναγράφεται στο κάτω μέρος του πακέτου με μια μικρή γραμματοσειρά.



Οι προειδοποιήσεις για το κακό που προκαλεί το τσιγάρο στην υγεία των καπνιστών και των γύρω τους θα καλύπτει τουλάχιστον το 85% του πακέτου.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες που θα συνοδεύουν τα πακέτα. Σε αυτές απεικονίζονται περιπτώσεις ασθενών που προσβλήθηκαν από καρκίνο στη γλώσσα και τη στοματική κοιλότητα εξαιτίας του καπνίσματος, καρκίνο στους πνεύμονες, αγγειακές νόσους, γάγγραινα κ.α.



Με αυτόν τον τρόπο οι αρχές ελπίζουν ότι θα αποτρέψουν τους νέους από το αποκτήσουν αυτή τη βλαβερή συνήθεια, καθώς και να προτρέψουν τους ήδη καπνιστές να… την κόψουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου