Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ για τις παράτυπες εκλογές


Δεν αναγνωρίζουμε την παράτυπη εκλογική διαδικασία «κεκλεισμένων των θυρών» που διεξήχθη και ανέδειξε νέο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, μετά την αυθαίρετη καθαίρεση του εκλεγμένου Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας με την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΟΝΝΕΔ ,Γιώργου Δρακούλη. Δεν είχαμε λάβει καμία απολύτως ενημέρωση όπως και οι τοπικές οργανώσεις για την καθαίρεση του Προέδρου μας, Γιώργου Δρακούλη αλλά και για την διενέργεια των νέων εκλογών «εν μια νυκτί» αφού έγιναν όλοι οι δυνατές προσπάθειες των διοργανωτών τους να αποκλειστούμε από αυτές.

Οι διαδικασίες είναι παράνομες και αντιβαίνουν του καταστατικού της ΟΝΝΕΔ. Ο Πρόεδρος  δεν εκλήθη από τα αρμόδια όργανα του Πειθαρχικού σε απολογία και ούτε φυσικά, μας κοινοποιήθηκα οι ακριβείς λόγοι καθαίρεσής του. Δεν έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα από το καταστατικό συνεπώς αυτές οι εκλογές ακυρώνονται αυτόματα για εμάς.

Η Καταστατική διαδικασία προβλέπει εκλογή νέου προέδρου μέσα από την Νομαρχιακή και όχι νέες εκλογές. Οι λόγοι προφανώς δεν είναι αυτοί που επικαλείται η Κεντρική Διοίκηση και λυπούμαστε για τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθούν εκθέτοντας την ΟΝΝΕΔ και την ιστορία της. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να γίνουμε η εύκολη λεία των καρεκλοκένταυρων που προσπάθησαν με φασιστικές διαδικασίες να επιβάλλουν την θέληση τους ενάντια στην θέληση της πλειοψηφίας της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

Θα είμαστε απέναντι σε όσους καταστρατηγούν τις καταστατικές αρχές και τις αξίες της ΟΝΝΕΔ αλλά κυρίως προσβάλλουν με τις προκλητικές και καταχρηστικές ενέργειές τους τα μέλη της, τις αξίες και την ιστορία της ΟΝΝΕΔ.

Τέλος, αναμένουμε απαντήσεις γι’αυτή την καθόλα αντιδημοκρατική, αντικαταστατική, παράτυπη και αυθαίρετη εκλογική διαδικασία από την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία.

Μετά τιμής,
Η Ν.Ε. της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου