Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στον Ηλία Κασιδιάρη: Στους 340 οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων

Στους 340 ανέρχονται οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από τη φύλαξη στόχων (προσώπων και κτιρίων) από τον περασμένο Αύγουστο έως τις 3 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.


Τα στοιχεία για τον αριθμό των αστυνομικών που αποδεσμεύθηκαν από τη φύλαξη στόχων διαβιβάστηκαν, μετά από ερώτηση την οποία είχε απευθύνει στο υπουργείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, επικαλούμενος «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες, «μεγάλος αριθμός αστυνομικών εξακολουθεί να βρίσκεται αποσπασμένος στη φύλαξη επωνύμων προσώπων και πρώην πολιτικών, χωρίς αυτοί να το δικαιούνται ή να το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Ο βουλευτής είχε ζητήσει από τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των πρώην βουλευτών, των πρώην υπουργών, των ηθοποιών και άλλων καλλιτεχνών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, στους οποίους έχουν διατεθεί αστυνομικοί για τη φύλαξή τους.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενημερώνει τον κ. Κασιδιάρη ότι τα αιτήματα για την προστασία ευπαθών στόχων εξετάζονται από Επιτροπές των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων ανά εξάμηνο, προκειμένου να επανεξετάσουν την αναγκαιότητα διατήρησης, ενίσχυσης ή μείωσης των μέτρων προστασίας. Ειδικά για τους ιδιώτες, τα μέτρα προστασίας επανεξετάζονται κάθε τρίμηνο.

Ως προς τα στοιχεία που ζήτησε ο κ. Κασιδιάρης, ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των διατιθέμενων αστυνομικών σε πρόσωπα (πρώην υπουργούς, δημοσιογράφους κλπ) μεταβάλλεται διαρκώς, ανάλογα με τις συνθήκες και ότι «όπως είναι ευνόητο, τα στοιχεία αυτά δεν είναι ανακοινώσιμα σε τρίτους, για λόγους ασφαλείας, αφού είναι δυνατόν να λάβουν γνώση αυτών τρίτα πρόσωπα».

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλονται προσπάθειες για την ορθολογική διάθεση του αστυνομικού προσωπικού και την εξοικονόμηση τεχνικών μέσων, αναφέρει ο κ. Δένδιας και ενημερώνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι το Αρχηγείο επανεξετάζει το ζήτημα της διάθεσης αστυνομικών σε στόχους και αποδεσμεύει αστυνομικούς, όταν κρίνεται ότι οι λόγοι που επέβαλαν τη διάθεσή τους έχουν εκλείψει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου