Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοινώνεται την Τετάρτη το PSI - Εκλογές τον Απρίλιο δρομολογεί η κυβέρνηση


Ανακοινώνεται την Τετάρτη το PSI - Εκλογές τον Απρίλιο δρομολογεί η κυβέρνηση

Περί το τέλος του Μαρτίου ολοκληρώνεται το έργο της παρούσας κυβέρνησης και από τον Απρίλιο ανοίγει ο δρόμος για εκλογές, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Καψής χαρακτήρισε «διαβολοβδομάδες», τις επόμενες τρεις εβδομάδες για την πορεία υλοποίησης της νεας δανειακής σύμβασης και του PSI.
Πρόσθεσε ότι «ο επόμενος ενάμισης μήνας είναι ο πυκνότερος χρόνος δουλειάς για την παραγωγή συγκεκριμένου έργου από την κυβέρνηση» και περιέγραψε τον επικείμενο ανασχηματισμό ως περιορισμένου εύρους.
Ερωτηθείς για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο Παντελής Καψής ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρώτα θα ολοκληρώσει τον Μάρτιο το έργο της και θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο. Μην με βάζετε να αναφερθώ σε εβδομάδες ή σε ημερομηνίες», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, επισήμανε την ισχυρή πλειοψηφία που κατεγράφη, παρά τα προβλήματα που εμφανίζονται, όπως είπε, στο πολιτικό σύστημα.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, μέχρι την προσεχή Τετάρτη, όταν θα συνεδριάσει το Eurogroup, θα δοθούν κι οι έγγραφες δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών, πιθανόν με επιστολή, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι.
Σχετικά με την εικόνα που «εκπέμπει» το πολιτικό σύστημα, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή και τις διαγραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο τρόπος αντίδρασης των πολιτικών αρχηγών και οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν με τις ομιλίες τους, δείχνουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν οι αλλαγές και να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ».
Σε ότι αφορά πάντως την ημερομηνία των εκλογών, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Σταυρόπουλος, εκτίμησε ότι η Βουλή θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να επιλέξει εκείνος τον κατάλληλο χρόνο. "Η κυβέρνηση πήρε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η θητεία της οποίας τελειώνει το 2013. Ας αφήσουμε τον πρωθυπουργό να επιλέξει πότε θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στις εκλογές" δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real.
Ανακοινώνεται την Τετάρτη το PSI
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων, η σχετική συμφωνία θα ανακοινωθεί πιθανότατα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Τετάρτης.
Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ανατροπές στη διαδικασία, η συμφωνία του PSI είναι πιθανόν να ανακοινωθεί την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μέσο επιτόκιο 3.5% για τους ομολογιούχους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου