Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φωτάκης Βασίλειος, μέλος Κ.Επιτροπής ΔΗ.ΣΥ.: Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ο αναβαπτιστής Παπα-δήμος.


Το πολιτικό σύστημα έφτασε στα όριά του, με τους λαϊκιστές και  δημαγωγούς να υποκαθιστούν τους άριστους της κοινωνίας που θα την καθοδηγούν με το πελατειακό κράτος. Οι ταγοί  καμώνοντας τους ηγέτες αδυνατούσαν να ανταποκριθούν ακόμη και στα απλά αλλά και αυτονόητα που καλούνταν από πλευράς τους ,αυτά της απλής και συνάμα χρηστής διαχείρισης του κράτους και των εξουσιών.
Ανήμποροι, αποκαμωμένοι και ανίκανοι  να θέσουν τη λειτουργία του κράτους σε σωστή τροχιά έπρεπε να εφεύρουν τους βαρβάρους, τους οποίους πρόθυμα βρήκαν λυτρωτικά στους εκπροσώπους της Τρόικα και των υπολοίπων Ευρωπαίων ηγετών. Κρυπτόμενοι  πίσω από αυτούς επέβαλλαν στο λαό δογματικές αντιλήψεις ως είχαν συνηθίσει να ηγεμονεύουν και σκληρά μέτρα. Λάθη επί λαθών, αδιέξοδες πολιτικές , θεατρινισμοί και άκρατος λαϊκισμός οδήγησαν σε νεόκοπο κυβερνητικό σχήμα παλαιάς όμως κοπής. Φυσικά, αυτή τη φορά σε μια σωτήρια για το πολιτικό σύστημα φιγούρα που θα ξέπλενε τα ανομήματά τους, ωσάν η κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ήταν ο αναβαπτιστής που ανέλαβε το ρόλο για το σκοπό αυτό, Παπα-δήμος. Για άλλη μια φορά όμως απεδείχθησαν δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, χάνοντας όποιο ψήγμα αξιοπιστίας και ελπίδας μπορούσε να αναγνωρίσει και να δικαιολογήσει ακόμα ο Ελληνικός λαός.
Τα ψεύδη, τα διλήμματα, οι εκβιασμοί και ο πειθαναγκασμός των δολίων έφτασαν στο  τέλος. Όποια και αν είναι η έκβαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την κύρωση της δανειακής σύμβασης από το κοινοβούλιο, ο λαός έδειξε ήδη τις προθέσεις του και το τι μέλλει γενέσθαι για αυτό το πολιτικό σύστημα και προσωπικό που δήθεν τον εκπροσωπεί. Οι προφήτες και οι μεσσίες τελείωσαν.
Το μονό που λυτρωτικά θα αναδυθεί επαναβαπτιζόμενο απ’ την κολυμβήθρα του Σιλωάμ  είναι το Ελληνικό έθνος. Απαλλαγμένο μεν απ’ τις εν πολλές αμαρτίες περιπεσσόντων πολιτικών, φωτισμένο δε με το πνεύμα της αληθείας, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, αντίστοιχο του έθνους και της ιστορίας του.

Φωτάκης Βασίλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου