Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ρελάνς από Σαμαρά


Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσχωρήσεις των Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη.  Από την στιγμή που ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ διέγραψε τα δύο στελέχη του από την κοινοβουλευτική του ομάδα, ήταν κοινό μυστικό πως η επόμενη πολιτική τους στέγη θα ήταν η ΝΔ. Κανείς ωστόσο δεν προέβλεπε αυτό να γίνει τόσο σύντομα. Μέσα σε λιγότερο από πέντε ημέρες και μετά από συζητήσεις που έγιναν με τους στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές παρέμειναν στην κεντροδεξιά πολυκατοικία αλλά μετακόμισαν σε άλλον όροφο. 

Την προσχώρηση των Μ. Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη είχε αποκαλύψει από χθες το βράδυ τοenikos.gr και ο Νίκος Χατζηνικολάου. Οι πρώτες πληροφορίες μάλιστα έλεγαν πως στην ΝΔ θα μετακομίσει και ο Θανάσης Πλεύρης αλλά πείστηκε την τελευταία στιγμή να παραμείνει στο ΛΑΟΣ. 

Διαβάστε τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του enikos.gr και του Ν. Χατζηνικολάου 

Δύο φέυγουν, ένας μένει 

Σταμάτησε τον Πλεύρη

Και οι τρεις στην ΝΔ 


Το ερώτημα είναι πλέον αν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές παραδώσουν τις έδρες τους, κάτι που έχουν αφήσει ανοιχτό, αλλά και ποια θα είναι η αντίδραση του Γ. Καρατζαφέρη. 

Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις 
Η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ βγήκε πληγωμένη από την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο καθώς διέγραψε 22 βουλευτές που πήγαν αντίθετα με την επίσημη γραμμή του κόμματος. 

Επίσης η στάση που κράτησε η ΝΔ η οποία υπερψήφισε την νέα δανειακή σύμβαση δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια και προβληματισμό στην βάση του κόμματος. Τα μέχρι στοιχεία των μετρήσεων που γίνονται και θα δημοσιοποιούν στον Κυριακάτικο τύπο δείχνουν ότι η ΝΔ έχει υποστεί και δημοσκοπική φθορά. Ήδη στην μέτρηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα η ΝΔ έχασε μέσα σ ένα μήνα 3%. 

Το αρνητικό κλίμα που πάει να δημιουργηθεί προσπαθεί με τις πολιτικές μεταγραφές των δύο πρώην στελεχών του ΛΑΟΣ να αντιστρέψει ο Αντώνης Σαμαράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου