Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Βίνα Ασίκη;

Η γνωστή ηθοποιός, sex symbol της δεκαετίας του ΄80, εκτός από την εικόνα της ως απόλυτου θηλυκού που όλοι γνωρίζουν, είχε μία λαμπρή καριέρα, για την οποία σπάνια μιλά.




Η Βίνα Ασίκη έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στο σανίδι σε ηλικία 5 ετών με την Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν. Πριν συμπληρώσει τα 10 της χρόνια είχε ήδη εμφανιστεί στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο στο πλευρό της Άννας Συνοδινού, ενώ η Αλίκη Βουγιουκλάκη κατά τη συνεργασία τους στο «Βίκτωρ – Βικτώρια» τη χαρακτήρισε «πηγαίο ταλέντο».


Η ηθοποιός υποδύθηκε τη δασκάλα στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και άφησε τους πάντες άφωνους, όπως έλεγαν όλοι, όταν παρέδιδε μαθήματα στους… άτακτους μαθητές του σχολείου, όπου δίδασκε. Έπαιξε και σε άλλους ρόλους, αποσπώντας και καλές κριτικές και το θαυμασμό του αντίθετου φύλου. Όμως, όταν γνώρισε το χορογράφο, Ορέστη Δημητρίου, και παρότι εκείνη την περίοδο μεσουρανούσε, αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Επένδυσε στον έρωτά της γιατί η σόου μπιζ είναι ψυχοφθόρα υπόθεση, έχει πει στο παρελθόν. 


Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια το καλλιτεχνικό ζευγάρι έχει επενδύσει στο χοροθέατρο «Άμυνα» του δήμου Άνω Λιοσίων. Σε αυτό παιδιά, από 4 ετών μέχρι και 22- 23 ετών, πηγαίνουν, παίρνουν μαθήματα και πρωταγωνιστούν σε παραστάσεις. 
Η Βίνα Ασίκη και ο σύζυγός της πέρασαν πολλές δυσκολίες για τη δουλειά τους. Αναγκάστηκαν να πουλήσουν ακόμη και το σπίτι τους για βιοποριστικούς και επαγγελματικούς λόγους. Άλλαξαν τελείως την ποιότητα ζωής τους και έριξαν όλο το βάρος τους στην «Άμυνα». Ο δήμος τους χρωστούσε αρκετά λεφτά και έφτασαν μέχρι και τα δικαστήρια για να τα διεκδικήσουν αλλά τα παιδιά για εκείνους είναι πάνω από όλα, όπως λένε. 





Σε ένα αφιέρωμα που έγινε για τον Θανάση Βέγγο





«Έχουμε επιλέξει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε ψυχοθεραπεία με τα παιδάκια μας», λέει στοnewsbeast.gr η γνωστή ηθοποιός. Και επισημαίνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τις επιλογές της αφού λατρεύει τα παιδιά. Άλλωστε, κάθε παράσταση που δίνει το χοροθέατρο, λαμβάνει πολύ καλές κριτικές.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου