Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ: «Η αδιαφορία της Περιφέρειας στοιχίζει στην μέριμνα των Καρκινοπαθών...»


Η αδιαφορία και η έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού των αρμόδιων φορέων για την έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ», που βρίσκεται στην Πάτρα, ταλαιπωρούν και δυσχεραίνουν την «μάχη» που δίνουν καθημερινά χωρίς τις ανάλογες υποδομές στα νοσοκομεία της χώρας οι καρκινοπαθείς.


Ο ογκολογικός ξενώνας «ΕΛΠΙΔΑ» που έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα παρόλο που είναι έτοιμος, με τις υπερσύγχρονες κλίνες και τις άριστες υποδομές που διαθέτει, να φιλοξενήσει τους ογκολογικούς ασθενείς για άγνωστες μέχρι τώρα  αιτίες έχει «παγώσει» από τους αρμόδιους φορείς η έναρξη της λειτουργίας αλλά και η στελέχωσή του. Το Υπουργείο Υγείας κατέδειξε ως υπαίτια της καθυστέρησης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας αφού μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη το εν λόγω έργο υπάχθηκε στους παραπάνω αρμόδιους φορείς οι οποίοι τόσο καιρό αδρανούν και δεν θέτουν σε λειτουργία αυτό το σπουδαίο έργο.
Για το ζήτημα αυτό ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γιώργος Δρακούλης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η αναγκαιότητα της λειτουργίας του ογκολογικού ξενώνα για την Δυτική Ελλάδα είναι μεγάλη. Οι ογκολογικοί ασθενείς καθημερινά δίνουν «μάχη» για την ζωή τους κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες και παρόλα αυτά οι τοπικοί αρμόδιοι φορείς περί άλλων τυρβάζονται… Οφείλουν να σταθούν με συνέπεια και υπευθυνότητα και να θέσουν άμεσα σε λειτουργία τον Ογκολογικό Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» που θα προσφέρει στήριξη και φροντίδα σε αυτούς τους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου