Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Θα κάνουν εκπομπή στην Κρατική τηλεόραση της Ολανδίας με Θέμα:«H καταστροφή της Ελλάδας» [βίντεο] ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : http://www.tragiko.com/2012/02/h_10.html#ixzz1lza2QTSa

Στην κρατική τηλεόραση, Νederland 2, την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 20.55 (ώρα Ολλανδίας), θα προβληθεί εκπομπή για τη χώρα μας, με τίτλο: «H Goldman Sachs και η καταστροφή της Ελλάδας».Στην αναγγελία της εκπομπής, αναφέρονται τα εξής:

«Θα έρθει μια σκούρη κόκκινη Δευτέρα; Στις 13 Φεβρουαρίου περίπου, αναμένεται ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών θα έχει μια οριστική απάντηση για μια συμφωνία χρέους. Εν τω μεταξύ, μια χρεοκοπία της Ελλάδας φαίνεται αναπότρεπτη.
Εδώ και δέκα χρόνια, φαίνεται ότι η αμερικάνικη τράπεζα επενδύσεων Goldman Sachs παρείχε στην ελληνική κυβέρνηση επικίνδυνες οικονομικές υπηρεσίες, με τις οποίες το χρέος της χώρας έδειχνε χαμηλότερο από αυτό που ήταν στην πραγματικότητα.
Έτσι, βοήθησε η Goldman Sachs την Ελλάδα να ζει πάνω από το επίπεδό της και να βουλιάζει όλο και βαθύτερα στα χρέη. Το γεγονός αυτό πρόσφερε στην Goldman Sachs εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά αποτέλεσε και την αρχή της διαρθρωτικής υπονόμευσης του ευρώ.
Τα χρέη της Ελλάδας είναι τεράστια, με συνέπεια η Ελλάδα να είναι τώρα κάτω από τηνκηδεμονία μιας τρόικα, η οποία αποτελείται από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Οι περικοπές πλήττουν το λαό, ο οποίος δύσκολα μπορεί να καταλάβει πώς τα πράγματα έφτασαν έως εκεί.
Τι συνέβη ακριβώς τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 2001;
Η Goldman Sachs βοήθησε το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, με κατάλληλους χειρισμούς, να εμφανίζει ότι το χρέος αντιστοιχούσε στο 60% του ΑΕΠ (το κριτήριο ένταξης στο ευρώ). Τόσο η τράπεζα όσο και η ελληνική κυβέρνηση θεωρούσαν την πράξη αυτή ως πολύ φυσιολογική.
«Ο καθένας θα το έκανε», υποστήριζαν. Επίσης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Eurostat γνώριζε τις συμφωνίες και δεν βρήκε τίποτα το επίμαχο σε αυτές. Ωστόσο, επιδεινώθηκε η κατάσταση στην Αθήνα και προκάλεσε την πρώτη ρωγμή στα ιδανικά της ευρωζώνης.
Ο παραγωγός Alexander Oey πήγε για τις ανάγκες της εκπομπής ‘Tegenlicht‘ στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, ψάχνοντας απαντήσεις στην ερώτηση «πώς μπόρεσε να γίνει κάτι τέτοιο», και κινηματογράφησε τις καταστροφικές συνέπειες στην σημερινή Ελλάδα.
Στο επεισόδιο «Η Goldman Sahs και η καταστροφή της Ελλάδας», προβάλλονται οι απόψεις του Willian Cohan (πρώην τραπεζίτη, τώρα ερευνητή δημοσιογράφου), του Nomi Prins (πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Goldman Sahs Νέας Υόρκης), του δημοσιογράφου Nick Dounbar (Bloomberg Λονδίνο), του Έλληνα οικονομολόγου Γιάννη Βαρουφάκη και δυο Ελλήνων πολιτικών, οι οποίοι γύρω στο 2000 ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους: Ο Χριστόφορος Σαρδέλης και ο Πέτρος Χριστοδούλου.
Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο τελευταίος άρχισε την καριέρα του ως συνεργάτης στην Goldman Sahs και συνδέθηκε με την Ελληνική Κεντρική Τράπεζα.»
Δείτε το τρέιλερ τoυ επεισοδίου:




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ : http://www.tragiko.com/2012/02/h_10.html#ixzz1lza5Ouff

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου