Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank «Η απόλυτη χρεοκοπία της χώρας φάνηκε την Κυριακή»


Ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας που έπληξαν και τα καταστήματα του πιστωτικού ιδρύματος.
Στην ανακοίνωση γίνεται εκτενής αναφορά στην ανικανότητα του πολιτικού συστήματος η οποία σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων στην Alpha Bank εκτείνεται από την ανεπάρκεια στην διατήρηση της δημόσιας τάξεως έως την διαπραγμάτευση με την τρόικα και την απόπειρα κρατικοποιήσεως των ιδιωτικών τραπεζών.


Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
«Η απόλυτη χρεοκοπία της χώρας και του πολιτικού μας συστήματος φάνηκε την Κυριακή το βράδυ.
Οι λεηλασίες, το πλιάτσικο και οι καταστροφές στο κέντρο της Αθηνάς έδειξαν ότι το πολιτικό μας σύστημα εξακολουθεί να βουλιάζει στην ανυποληψία και την ανικανότητα του με τρανή απόδειξη τη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας κρίνεται επαρκής!!
Αυτή την εικόνα διάλυσης και καταστροφής αντίκρισαν με θλίψη και οργή οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank τη Δευτέρα το πρωί. Για μια ακόμη φορά τα τραπεζικά καταστήματα γίνονται στόχος τυφλής βίας από ομάδες κουκουλοφόρων που πίσω από τη δήθεν εκδήλωση αγανάκτησης και οργής καλύπτουν την ειδικότητα τους στο πλιάστικο και τη λεηλασία.
Είχαμε τονίσει στην τελευταία Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ότι αυτό το πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στην χρεοκοπία εξακολουθεί ακόμη και τώρα να επιμένει σε μικροπολιτικά και επικίνδυνα παιχνίδια για να διατηρηθεί στη ζωή και να συνεχίσει να λειτουργεί σαν μην έχει αλλάξει τίποτα.
Η θλιβερή εικόνα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έδειξε ότι η κυβέρνηση αποδείχθηκε παντελώς ανίκανη, απροετοίμαστη και πρόχειρη με αποτέλεσμα στο παρά -πέντε της συμφωνίας να περικόπτονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δαπάνες που ουδέποτε προσδιορίσθηκαν και αφέθηκαν στην ερμηνεία των ελεγκτών μας.
Η πλήρης αποκάλυψη όμως της ανικανότητας του πολιτικού συστήματος οδηγεί κάποιους σε επικίνδυνα μονοπάτια που προκειμένου να καλύψουν το πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος που δημιούργησαν επιτίθενται σε ότι υγιές και σταθερό έχει μείνει σε αυτόν τον τόπο.
Οι Ελληνικές Τράπεζες ακόμη και στις πιο σκληρές συνθήκες ύφεσης σύμφωνα και με τον έλεγχο της πιο αυστηρής ελεγκτικής εταιρείας, της Black Rock, απέδειξαν ότι είναι ανθεκτικές, υπεύθυνες , συντηρητικές σε αντίθεση με το δημοσιονομικό πρόβλημα που ευθύνεται σήμερα για την εικόνα της χώρας.
Αντί αυτό να αποτελέσει την παραδοχή της ορθής λειτουργίας των τραπεζών μας ως πρότυπο του ιδιωτικού τομέα , κάποιοι όψιμοι πολιτικοί επαναστάτες ζητούν την κρατικοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών με στόχο να τις διοικήσουν για να λεηλατήσουν τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, προκειμένου να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο της επιχειρηματικότητας και των μέσων μαζικής επικοινωνίας , αφού όπως οι ίδιοι αποκαλύπτουν ξεδιάντροπα, για χορήγηση δανείων σε εφημερίδες και ΜΜΕ έπρεπε να ερωτάται και να αποφασίζει το Μέγαρο Μαξίμου !!
Δηλαδή πρακτικά ο ζημιάρης ζητά να γίνει διαχειριστής σε ότι έχει απομείνει όρθιο. Αυτή η ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική οδήγησε τις ξένες τράπεζες (BNP, Citi Bank) στην αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Αυτή η ευκαιριακή και ψευδής παρουσίαση της πραγματικότητας οδηγεί έντεχνα σε εκδηλώσεις τυφλής βίας εναντίον των τραπεζών.
Οι ελληνικές τράπεζες σήμερα πληρώνουν τις ζημιές για τη στήριξη που παρέχουν στο Ελληνικό Δημόσιο αγοράζοντας τα ομόλογα που αυτό εκδίδει. Οι τράπεζες έχουν σήμερα πάνω από 750.000 μετόχους οι οποίοι στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι μικρομέτοχοι που επενδύουν παραδοσιακά τις οικονομίες τους. Είναι ανήθικο και απρεπές για πολιτικά παιχνίδια κάποιοι να ζητούν την τιμωρία τους ή την εξαφάνισή τους.
Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την επιβίωση των τραπεζών εξαρτάται η επιβίωση 60.000 οικογενειών τραπεζοϋπαλλήλων.
Η αγανάκτηση και η οργή μας για όσα συμβαίνουν σήμερα ας διοχετευθεί εκεί που πρέπει και όχι σε φανταστικούς εχθρούς που κάποιοι συνδικαλιστές κατασκευάζουν για να καλύψουν με επικοινωνιακά happenings την ανικανότητά τους να διαχειρισθούν υπεύθυνα στιγμές κρίσης όπως αυτές που ζούμε σήμερα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου