Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Πόσο “τυχαίες” είναι οι αναταραχές στην Βρετανία;

Για τρία και πλέον 24ωρα η Βρετανία ζει τα δικά της “Δεκεμβριανά” . . . ΠΡΟΣΟΧΗ! Η λέξη δεν είναι τυχαία!
Δολοφονία πολίτη από αστυνομικούς, αναταραχές και υποψίες υποβάθμισης της οικονομίας!

Μέρες ολόκληρες αναταραχές καλύπτουν κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων της χώρας: Μπέρμιγχαμ, Μπρίστολ, Λίβερπουλ, αλλά και σε πολλές περιοχές του Λονδίνου.


Η αστυνομία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί ανάπτυξης τεθωρακισμένων οχημάτων σε Ίλινγκ και Κλάπαμ.


Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από τις λεηλασίες και τις καταστροφές από ομάδες κουκουλοφόρων σε περιοχές του Λονδίνου.


Πάμε τώρα να δούμε τι ομοιότητες μπορεί να έχει αυτή η εξέλιξη με κάτι γνώριμο δικό μας.


Οι ταραχές άρχισαν το Σάββατο, όταν μία ειρηνική διαδήλωση για το θάνατο πολίτη από τα πυρά αστυνομικού πήρε βίαιη τροπή. Στο μυαλό μας έρχεται αμέσως η δολοφονία Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 2008. Θυμόμαστε τι έγινε μετέπειτα που καιγόταν για μέρες η πρωτεύουσα της Ελλάδος. Δικαίως λοιπόν, ο συνειρμός μας φέρνει στο νου τα «Δεκεμβριανά» της χώρας μας.


Σήμερα εντελώς ξαφνικά, υπήρξε μια πληροφορία: έρχεται υποβάθμιση της Μ. Βρετανίας, μια χώρα με αξιολόγηση «ΑΑΑ», όπως και οι ΗΠΑ.


Ωστόσο, οι Βρετανοί πλήττονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον και οι αναταραχές ξεκίνησαν από μια φτωχή συνοικία.


Στην Ελλάδα τα σκληρά μέτρα λιτότητας ήρθαν καιρό μετά, τα σκληρότερα όλων των εποχών στην ιστορία της ΕΕ. (Το ΟΛΥΜΠΙΑ έχει κάνει δεκάδες αναφορές στο θέμα)


Στην περίπτωση της Ελλάδας, για τις αναταραχές που ακολούθησαν, έγινε λόγος για ξεκάθαρη προσπάθεια προβοκάτσιας και ανατροπή του πολιτικού και κοινωνικού ιστού.


Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι γίνεται και στην Βρετανία.


Δεν δικαιολείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαμε για πιέσεις σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, έρχεται ξαφνικά αυτή η πληροφορία για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της Αγγλίας.


Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα ζητήσει αύριο έκτακτη σύγκληση του κοινοβουλίου, μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης της κυβερνητικής ομάδας διαχείρισης κρίσεων Cobra για την οποία επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών στους δρόμους της Βρετανίας.

 


Πηγή: udemand.wordpress/fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου