Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Η κυβέρνηση ύστερα από την αρνητική απάντηση για 3ετή παράταση παραμονής των συμβασιούχων καθαριότητας ουσιαστικά επιχειρεί διάλυση της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος να εξαφανίσει ένα μεγάλο μέρος του εργατικού δυναμικού και να γεμίσει την Αθήνα σκουπίδια. Να χρεωθούν οι εργαζόμενοι και ο Δήμος την απαράδεκτη εικόνα μιας εγκαταλελειμμένης πόλης, εύκολο θήραμα στις ορέξεις ιδιωτών, που εύκολα θα μπορέσουν να πάρουν ένα μεγάλο κομμάτι από την καθαριότητα και ιδιαίτερα της Ανακύκλωσης και να προσκομίσουν μεγάλα οικονομικά οφέλη, σε βάρος του Δ. Αθηναιων και των Αθηναίων πολιτών!
Προφανώς, οι δημότες της Αθήνας δεν έχουν καμία απολύτως αξία για την κυβέρνηση. Οι φανφάρες της κυβέρνησης για αναβάθμιση του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας θα μείνει μόνο στα λόγια, όπως και πάρα πολλά άλλα έργα.

Ο κίνδυνος επιδημιών δεν αγγίζει κανένα, γιατί απλά κανείς τους δεν κατοικεί στις φτωχογειτονιές της Αθήνας. Αδιαφορούν για τις οικογένειες των εργαζομένων που θα οδηγηθούν στην ανεργία. Θέλουν να διώξουν με οποιοδήποτε τρόπο άμεσα τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που για τόσα χρόνια καθαρίζουν την πόλη μας. Τους εργαζόμενους επιχειρηματίες όπως τους έχουν ονομάσει, λόγω του γνωστού μπλοκ που κόβουν, για να αμειφθούν σε πολλές περιπτώσεις με 500-600 ευρώ και δουλεύοντας 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, Κυριακές, αργίες και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες καύσωνα - παγωνιάς, κερδίζοντας "μετάλλια" όπως  ατυχήματα, ηπατίτιδα και απώλειες ζωών.

Οι εργαζόμενοι έχοντας σαν πρώτη μέριμνα τον Αθηναίο πολίτη και την καθαριότητα της πόλης, βλέποντας την κρίση που περνούν τα καταστήματα και οι τουριστικές επιχειρήσεις, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε απεργιακες κινητοποιήσεις. Στάθηκαν πάντα στο ύψος των περιστάσεων όπως στα πρόσφατα μεγάλης έκτασης καταστροφικά επεισόδια στο Σύνταγμα, επαναφέροντας την ομαλή λειτουργία της πόλης μόλις σε λίγες ώρες.

Έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνομιλιών και προτάσεων μήνες τώρα, πέφτοντας σε ένα ΤΟΙΧΟ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ όπου πολλές φορές μάλιστα οι φίλοι έγιναν εχθροί και οι εχθροί φίλοι.

Η Δημοτική Αρχή άργησε να κατανοήσει ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της και προσπαθεί έστω και την έσχατη στιγμή να βρεθεί λύση.
Μήπως σκόπιμα οι Σύμβουλοι του Δημάρχου δεν τον αφήνουν να καταλάβει ότι είναι Δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος με τεράστια προβλήματα;
Η επιθυμία μας για εξεύρεση λύσης μέσω διαλόγου και προτάσεων δεν πρέπει να εκλαμβάνεται σαν αδυναμία.


Στις 13 Αυγούστου 204 συνάδελφοί μας, οδηγοί και εργάτες καθαριότητας οδηγούνται στην ανεργία με απρόβλεπτες συνέπειες για την καθαριότητα της πόλης.

Η υπομονή μας έχει προ πολλού εξαντληθεί και σύντομα θα απαντήσουμε με όλη μας τη δύναμη και ψυχή για να διεκδικήσουμε ό,τι έχουμε κερδίσει τόσα χρόνια με ιδρώτα, αίμα και θυσίες.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!!

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!


Με τιμή
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου