Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων για τις πυρκαγιές


Τον τελευταίο καιρό, κυρίως από αρχές Ιουλίου 2011, η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε πύρινο κλοιό, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού δασικών πυρκαγιών (μόνον τον Ιούλιο 1950 πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν 86.287 στρέμματα), οι οποίες προκάλεσαν καταστροφικά αποτελέσματα στο δασικό μας πλούτο και ανυπολόγιστες περιουσιακές ζημιές, και σε κάποια συμβάντα, όπως, αρχές Ιουλίου, πυρκαγιές στα περίχωρα των Ιωαννίνων, 27 Ιουλίου, πυρκαγιές Ρεθύμνου, 2 Αυγούστου, πυρκαγιές Κέρκυρας κ.α, απειλήθηκε και η ζωή συνανθρώπων μας.

Προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους άντρες και τους αξιωματικούς που επιχείρησαν στις μεγάλες φωτιές, την Πολιτική Προστασία και τους εθελοντές θέλουμε να πούμε ''Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσθει η πυρκαγιά και απέδειξαν ότι η συμμετοχή και η συνεργασία βοήθησαν να ξεπερασθούν  όλες οι δύσκολες καταστάσεις, η γρήγορη αντίδραση και η συνεργασία όλων απέδωσε καρπούς και απεφεύχθη μεγαλύτερη καταστροφή στην περιοχή΄΄.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προστατεύσουν τις περιοχές αυτές από επίδοξους καταπατητές και επίδοξους εμπρηστές.Οφείλουμε στον εαυτό μας και στις γενιές που έρχονται να προστατεύσουμε τους πνεύμονες πρασίνου,γιατί τα δάση είναι ζωή.

Παράλληλα όμως, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, ατομικές, συλλογικές, κρατικές και επιτέλους να αποδοθούν εκεί που πρέπει. Το κράτος της ατιμωρησίας εκτρέφει ανευθυνότητα Και η ανευθυνότητα αποδεικνύεται για άλλη μία φορά καταστροφική.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου