Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τρέχουν και δε φτάνουν οι υπουργοί- Κίτρινη κάρτα έβγαλε ήδη η τρόικα…

Ένα βήμα πριν βρεθεί ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας είναι η ελληνική οικονομία. Οι δανειστές διεμήνυσαν αρμοδίως πως η χώρα μας έχει σοβαρές υστερήσεις.

Πέραν των εσόδων που έχουν πέσει εντελώς έξω, δεν έχει γίνει ακόμη καμία πώληση, δεν έχει κλείσει καμία υπηρεσία και τα έξοδα αυξάνονται.
 
«Είμαστε στον αέρα» παραδέχεται παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Πέραν του παγκόσμιου παιχνιδιού σε επίπεδο ηγετών και χρηματαγορών, στην Αθήνα οι υπουργοί έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, αν δε θέλουν να δώσουν αφορμή στην τρόικα να μας περάσει ξανά από ιερά εξέταση, για να μας δώσει την έκτη δόση του δανείου τον Οκτώβριο.

Ο Θ. Πάγκαλος να περάσει λουκέτα και οργανισμούς που καταργούνται.
Ο Ευ. Βενιζέλος να αναστυλώσει το ηθικό των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, που πηγαίνουν στον πόλεμο της φοροδιαφυγής με τις ασπίδες και τα σπαθιά κάτω.
Ο Δ. Ρέππας πρέπει να παρουσιάσει το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και να δει τι θα κάνει με όσους… περισσεύουν!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου να «νομιμοποιήσει» τα αυθαίρετα. Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν οι πολίτες έχουν πλέον λεφτά να δώσουν.
Ο Γ. Ραγκούσης να τρέξει τα δημόσια έργα, που έχουν βαλτώσει, με αποτέλεσμα η ανεργία να χτυπά κόκκινο.

Και όλοι μαζί να βάλουν τις υπογραφές τους στην πώληση επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, αλλά και βασικές υποδομές, όπως λιμάνια και αεροδρόμια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου