Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στα «σκαριά» η αύξηση της στρατιωτικής θητείας...

Το ενδεχόμενο να επανέλθει η θητεία στον Ελληνικό Στρατό στους 12 μήνες εξετάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εξαιτίας της οικονομικής αδυναμίας που παρατηρείται αναφορικά με την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», παρατηρούνται ήδη σοβαρά προβλήματα στην επάνδρωση των μονάδων, ειδικά σε περιοχές της παραμεθορίου, γεγονός που οδήγησε τον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Μπεγλίτη να αναιρέσει την υπουργική απόφαση του προκατόχου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.

Παράλληλα, έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία στο Στρατό Ξηράς διαρκεί 9 μήνες.

Ωστόσο, σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων. 

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς (Αύγουστο - Σεπτέμβριο) έχουν κληθεί περίπου 22.000 άτομα, ωστόσο, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότεροι από 13.000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου