Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο λέει η Α. Διαμαντοπούλου



"Η χώρα δεν αντέχει πέον το διογκωμένο δημόσιο τομέα που επιτείνει την ύφεση και την ανεργία στον ιδιωτικό τομέα. Χρειάζεται βαθύς εξορθολογισμός, χωρίς απολύσεις όπου είναι αυτό εφικτό, και συμφωνία για ένα δημόσιο τομέα παραγωγικό χωρίς αργομισθίες, υπεραρριθμίες και ιδιοκτησιακά σύνδρομα" λέει χαρακτηριστικά...
Υπογραμμίζει ότι η μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο και τονίζει πως δεν αλλάζει θέση στο πλαίσιο για την εκλογή των πρυτάνεων. Δηλώνει ότι δεν είναι αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για τις περικοπές των αμοιβών τους αφού είναι από τους χαμηλότερα αμοιβόμενους δημοσίους υπαλλήλους και σημειώνει: "θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συνεκτιμήσουμε αυτό το γεγονός στην όποια τελική ρύθμιση". Ωστόσο για τις εξαγγελθείσες απεργίες τονίζει "κλειστά σχολεία, χαμένες ώρες και μεροκάματα δεν βοηθούν ούτε τους ίδιους, ούτε την κοινωνία μας και ελπίζω και πιστεύω στην ευαισθησία και στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά".

Εκτιμά ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα με τα σχολικά βιβλία και τις κενές θέσεις παρά "τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν και τις οποίες παλεύουμε να υπερβούμε".

Δηλώνει ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές ενώ σε ερώτηση για το εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου σημειώνει: " πήρε στους ώμους του μια τεράστια ευθύνη. Τα περί διαδοχής αφορούν ειδυλλιακά βασίλεια. Και η Ελλάδα δεν είναι βασίλειο, πολλώ δε μάλλον ειδυλλιακό"..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου