Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Γ.Δρακούλης: «Το Υπουργείο Παιδείας στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια»

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζοντας το ανύπαρκτο έργο του μέσα από σωρεία λαθών στοχοποιεί τους φοιτητές αφαιρώντας τους προνόμια. Αυτή την φορά  διακόπτει την παροχή κάρτας μειωμένου κόστους για απεριόριστες διαδρομές στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών από το Πανεπιστήμιο προς την πόλη. Η απόφαση αυτή δημιουργεί προβλήματα στους φοιτητές που ακόμα και αυτό το προνόμιο αποτελούσε μια οικονομική ελάφρυνση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.


Οι μετακινήσεις των φοιτητών είναι  πολλές και συχνές, άρα η κατάργηση της κάρτας επιβαρύνει τους σπουδαστές με επιπλέον έξοδα αυτή την περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει την ελληνική οικογένεια. Πολλές οικογένειες λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και της ανεργίας που έχουν φέρει οι αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές της Κυβέρνησης δυσκολεύονται να συντηρήσουν οικονομικά ένα μέλος της οικογένειας που σπουδάζει ιδίως σε άλλη πόλη, έτσι τα οποιαδήποτε προνόμια που παρέχονταν ήταν μια σημαντική οικονομική στήριξη. Τώρα κόβονται και αυτά αφήνοντας μετέωρους οικογένειες και φοιτητές.
«Αντί να χρίζουν στήριξης και επιπλέον ενίσχυσης με προνόμια και διάφορες μειώσεις οι φοιτητές βλέπουμε ότι μπαίνουν στο στόχαστρο του περιορισμού δαπανών της Κυβέρνησης. Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί τον ίδιο άξονα πάνω στον οποίο βαδίζει η Κυβέρνηση και έχει ως μόνο στόχο την αποπληρωμή των δανειστών ακόμα και μέσω της πραγματικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών. Εν ονόματι της Τρόικας φρένο και στις δαπάνες για παροχές που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για τους φοιτητές! Ο κατήφορος δεν έχει τέλος για το Υπουργείο Παιδείας» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γ. Δρακούλης

    Με εκτίμηση
Γιώργος Δρακούλης
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου