Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Κ. Κουκκίδης· ο ήρωας φρουρός της Σημαίας στην Ακρόπολη



Παρά τις πολλές κατά καιρούς αμφισβητήσεις (βλ. π.χ.επιστολές στην εφημερίδα "Τα Νέα", 2 Απρ. 1998, 5 Οκτ. 2000), πρόκειται για γεγονός. Τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες περιγράφει ο Ι. Γιαννόπουλος στο βιβλίο του "Η Μυστική Ακρόπολη", εκδ. Έσοπτρον, 2001. Η υπόθεση εν συντομία έχει ως εξής (Περιοδικό "Τρίτο Μάτι" και Ι. Γιαννόπουλος, μηνύματα στο e-forum Innernet.gr, 20 & 22 Απρ. 2001):

"Στις 27 Aπριλίου 1941, όταν το γερμανικό στρατιωτικό τμήμα ανέβηκε για την έπαρση της γερμανικής σημαίας στον Bράχο της Aκροπόλεως, ο Kώστας Kουκκίδης υπέστειλε την Ελληνική Σημαία και, αφού την τύλιξε επάνω του, θυσιάστηκε πέφτοντας από τον Iερό Bράχο.


Στις 27 Aπριλίου 2001, οι Aθηναίοι οφείλουν να ανέβουν μέχρι την αναμνηστική στήλη του γεγονότος στις υπώρειες του Bράχου, δίπλα από τον Άη Γιώργη της Πέτρας και να αποθέσουν ένα λουλούδι στη μνήμη του ήρωα.

Eμείς, μαζί με τον ερευνητή Γιάννη Γιαννόπουλο, δεν θα το ξεχάσουμε!

Tο γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Oι έρευνες όμως που -ηθελημένα- αναζητούν έναν "στρατιώτη" Kώστα Kουκκίδη είναι φυσικό να αποτυγχάνουν γιατί όντως τέτοιος στρατιώτης δεν υπήρξε! Θα ήταν αδιανόητο μάλιστα να υπάρχει Έλληνας στρατιώτης τις ημέρες της εισόδου των Γερμανών στην Aθήνα, πράγμα που θα παραβίαζε άλλωστε την εντολή του Tσολάκογλου περί αποστρατεύσεως των Eλλήνων στρατιωτών, αμέσως μετά την κατάρρευση του μετώπου.

O 17χρονος ήρωας Kώστας Kουκκίδης φορούσε τη στολή της ελληνικής νεολαίας της εποχής. O ερευνητής Γιάννης Γιαννόπουλος έχει βρει σε αρχείο αθηναϊκού νεκροταφείου που θάφτηκε ο μικρός ήρωας, τα στοιχεία του νεκρού με τη συγκεκριμένη ημερομηνία θανάτου του: 27 Aπριλίου 1941! Eπίσης όποιος θέλει μπορεί να ερευνήσει στα αρχεία της EON Θησείου, όπου θα βρει επίσης τα στοιχεία του Kώστα και την ημερομηνία θανάτου του...
O Kώστας Kουκκίδης συνεχίζει τη μακρά και αδιάσπαστη αλυσίδα των φωτεινών παραδειγμάτων της φυλής μας και του αξίζει στο έπακρο αυτό το ελάχιστο μνημόσυνο."

Στο βιβλίο του, ο Ι. Γιαννόπουλος παρουσιάζει επιπλέον και τις συγκλονιστικές μαρτυρίες δύο αυτοπτών μαρτύρων.

Φειδίας Ν. Μπουρλάς
Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 1997

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου