Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κωλοτούμπας...συνέχεια: Παπαμιμίκος: «Παλεύουμε να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός»

Εμείς αγωνιζόμαστε ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας. Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα. Η νεολαία θα είναι και πάλι παρούσα στην πρώτη γραμμή, στην εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν γίνει. Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν να θολώσουν την εικόνα με αφορμή την ψήφο στον νόμο για τα πανεπιστήμια.


Ο κ. Παπαμιμίκος επισημαίνει ακόμη:
-Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τον νόμο στα σημεία που εμείς διαφωνούμε. Την κατάργηση του ασύλου εμείς τη ζητήσαμε πρώτοι από όλους στα γεγονότα της Νομικής.
-Δεν ζητάμε μερίδιο στις πρυτανικές εκλογές. Εμείς ζητάμε να μεταφέρουμε τα προβλήματα των φοιτητών στις διοικήσεις, και στο αίτημά μας συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία.
-Η σχέση μας με τον κ. Σαμαρά είναι άριστη και αποδοτική.
-Είναι αίτημα της κοινωνίας η ανανέωση των ψηφοδελτίων.

ΕΡ.: Κύριε πρόεδρε, ο νόμος ψηφίστηκε, τα πανεπιστήμια όμως παραμένουν κλειστά, εξεταστικές χάνονται. Τι βλέπετε να γίνεται από εδώ και πέρα; Ποια είναι η θέση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ;

ΑΠ.: Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε υπεύθυνη στάση. Ξεκαθαρίσαμε ότι στον νέο νόμο υπάρχουν μερικά θετικά στοιχεία, που αποτελούν και δικές μας προτάσεις (όπως η κατάργηση του ασύλου την οποία ζητήσαμε πρώτοι από όλους στα γεγονότα της Νομικής), αλλά αυτά χάνονται στη γενικότερη λάθος φιλοσοφία που επέβαλε η κυβέρνηση. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν δηλώσαμε ότι σε αυτά που συμφωνούμε συμφωνούμε. Αλλά εκεί που διαφωνούμε δεν κάνουμε βήμα πίσω. Θα αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τον νόμο μέσα από δημιουργικές δράσεις, μαζικές κινητοποιήσεις και πολιτικά επιχειρήματα. Εμείς άλλωστε ήμασταν εκείνοι που στις 21/2 παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά παρουσιάσαμε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων για τη ριζική αναμόρφωση του ελληνικού πανεπιστημίου, φέρνοντας ξανά τον πολιτικό λόγο στην καθημερινότητα των παρατάξεων. Γενικότερα πάντως συζητάμε με τον κόσμο σε κάθε σχολή και αναλόγως να συναποφασίζουμε τη στάση μας. Βήμα βήμα.

 ΕΡ.: Επειδή δημιουργήθηκε μια θολή εικόνα, τελικά η νεολαία της Ν.Δ. είναι υπέρ του νόμου που ψήφισε η Ν.Δ. ή όχι;

ΑΠ.: Οπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, ωστόσο καταψήφισε τα άρθρα που καταργούν τη φοιτητική εκπροσώπηση. Αυτή είναι η αλήθεια, και υπάρχει πλέον και η δημόσια δέσμευση του προέδρου ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα. Ομως να ξεκαθαρίσω κάτι. Εμείς δεν ζητάμε μερίδιο στις πρυτανικές εκλογές. Δεν ήταν ποτέ αυτό προτεραιότητά μας και δεν το ζητήσαμε. Εμείς ζητάμε να έχουμε το δικαίωμα να μεταφέρουμε τα προβλήματα των φοιτητών στις διοικήσεις, στη Σύγκλητο, στις κοσμητείες, στις συνελεύσεις των τμημάτων κ.λπ. Και αυτό το αίτημά μας βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνη.

ΕΡ.: Κύριε πρόεδρε, υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις της «γαλάζιας» νεολαίας με τον Αντώνη Σαμαρά; Πώς είναι οι σχέσεις σας με τον πρόεδρο της Ν.Δ.;

ΑΠ.: Η σχέση μας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά είναι άριστη και αποδοτική. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν σε τι εξυπηρετεί ορισμένους να παρουσιάζουν ρήγματα στις σχέσεις μας με το κόμμα. Εμείς δουλεύουμε ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και την πραγματικότητα αυτή κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Αλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, με τον πρόεδρο έχουμε σχέση ουσίας και όχι επικοινωνίας. Μάταια λοιπόν προσπαθούν να ρίξουν σκιές.

ΕΡ.: Είσαστε η αιχμή του δόρατος της Ν.Δ. Κάποιοι λένε ότι σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση η δυσαρέσκεια θα στείλει τους νεολαίους στα μετόπισθεν ως αντίδραση και όχι στην πρωτοπορία. Εσείς τι λέτε;

ΑΠ.: Εγώ σας διαβεβαιώνω ότι η νεολαία θα είναι και πάλι παρούσα στην πρώτη γραμμή. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος μας. Αν ήταν να μένουμε στα μετόπισθεν και να περιμένουμε την κυβέρνηση να πέσει σαν ώριμο φρούτο, καλύτερα να καθόμασταν σπίτι μας. Οπως θα έχετε διαπιστώσει, μέσα στον τελευταίο χρόνο έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις βασισμένες στις ανάγκες της δικής μας γενιάς και με στόχο να αναδείξουμε πως η νεολαία είναι ζωντανή και πάνω από όλα έχει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις. Και αυτόν λοιπόν τον ενεργό ρόλο θα συνεχίσουμε να έχουμε από εδώ και πέρα.

ΕΡ.: Πιστεύετε ότι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. πρέπει να γίνει ανανέωση;

ΑΠ.: Νομίζω ότι αυτό είναι ανάγκη της κοινωνίας πλέον και όχι μια κομματική απόφαση. Ο κόσμος ζητάει νέα πρόσωπα, με διάθεση και άλλη νοοτροπία, προκειμένου να του δώσουν μια ελπίδα. Ανανέωση λοιπόν θα γίνει, όπως άλλωστε έχει ανακοινώσει ήδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Το πόσοι από αυτούς βέβαια θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή θα το κρίνει ο Λαός. Είναι πολύ θετικό ωστόσο ότι πλέον ευκαιρίες θα έχουν όλοι όσοι θα προσφέρουν στην παράταξη.

Νίκος Ελευθερόγλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου