Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τί γνώριζε ο Καραμανλής για την υπόθεση των υποκλοπών;




Ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς για την υπόθεση των υποκλοπών που σύμφωνα με την εφημερίδα Real News και άλλα δημοσιεύματα εμπλέκεται και η αμερικανική πρεσβεία.



Η εφημερίδα μάλιστα επικαλούμενη συνεργάτες του Καραμανλή αναφέρει ότι η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα όσα στοιχεία είχαν προκύψει μέχρι τότε. "Δεν μπορούσαμε να αποδείξουμε ότι πίσω από τις υποκλοπές βρισκόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ, μόνο υποθέσεις μπορούσαμε να κάνουμε" λένε στην Real.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καραμανλής σε σύσκεψη του 2006 είχε ζητήσει πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. "Δεν μπορώ μετά από δέκα χρόνια που δεν θα είμαι πρωθυπουργός να είμαι υπόλογος στον ελληνικό λαό που με εμπιστεύτηκε" ανέφερε τότε.


Παράλληλα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο σχεδιασμός των υποκλοπών ξεκίνησε νωρίτερα και συνδεόταν με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, απειλώντας με μποϊκοτάζ των αγώνων, οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει να επιτραπούν παρακολουθήσεις μέσω συστήματος νόμιμων συνακροάσεων από τον Δεκέμβριο του 2003.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου