Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματική ανατροπή: 5 μονάδες πίσω από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ




Με καταγεγραμένη πρόθεση ψήφου κάτω από το 20%, εσωκομματική αμφισβήτηση και έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει τώρα να περάσει τις πιο δύσκολες μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα.Για πρώτη φορά από τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αναμφισβήτητα πίσω στις δημοσκοπήσεις χάνοντας σαφώς σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις.


Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά καθαρά μπροστά με 5,1 ποσοστιαίες μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 18,6% η ΝΔ 23,7% ενώ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση το κυβερνητικό κόμμα έχει χάσει 2,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ίδια έρευνα φαίνεται ότι οι πολίτες επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας ακόμη κι αν δεν γίνουν εκλογές για να βγει η χώρα από την κρίση – μία λύση που “ναυάγησε” μετά την αντίδραση του βαθέος ΠΑΣΟΚ. Υπέρ αυτής της άποψης τίθεται το 56,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 56,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το κλίμα για την κυβέρνηση είναι βαρύ καθώς το κόστος των μέτρων και της αποτυχίας τους, είναι πια δυσβάσταχτο. Ενδεικτική για το κλίμα ήταν η “εορταστική” Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στην οποία ενώ ο πρωθυπουργός μιλούσε για την Παιδεία και τις αλλαγές αποδοκιμάστηκε από πάνω από 100 στελέχη της ΠΑΣΠ, που θεωρούν ότι πλήττει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία που διακήρυσσε το ΠΑΣΟΚ στην ίδρυσή του.

Έντονη κριτική ακούστηκε και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενώ με το τέλος της συνδιάσκεψης έγινε επεισόδιο, όταν στο βήμα ανέβηκε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ από το Ληξούρι Κεφαλλονιάς, κ. Παναγής Βλάχος, ο οποίος "στόλισε" στην κυριολεξία τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους συνεργάτες του. Μέλος του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε το λόγο με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια κυριολεκτικά... Το ΠΑΣΟΚ σε δίνη – Αποδοκιμασίες και συνθήματα κατά του Γιώργου στη συνδιάσκεψη 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου