Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΚΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ

Δελτίο τύπου

Με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στη βουλή για το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας», η κ. Θέκλα Παρασκευούδη προέβη στην εξής δήλωση:



«Τα όσα ακούστηκαν σήμερα το μεσημέρι στη βουλή εμπλέκοντας μεταξύ άλλων, δια στόματος του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και το όνομά μου, δεν είναι καθόλου τυχαία. Όπως επίσης διόλου συμπτωματικό δεν είναι και το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές στη λεκτική αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση της ερώτησης για το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» κ.κ. Χαρακόπουλος από τη Ν.Δ. και Ροντούλης από το ΛΑΟΣ, είναι δύο βουλευτές που εκλέγονται στο νομό της Λάρισας. 

 
Μήπως είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι αισθάνονται την αναπνοή ενός νέου ανθρώπου να τους απειλεί; Μήπως τελικά, ούτε καήκαν, ούτε κόπηκαν να φέρουν ανάπτυξη και απασχόληση στην περιοχή, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατό να πλήξουν προσωπικότητες που επειδή προσφέρουν στον τόπο τους, τους δημιουργούν αμηχανία και ανησυχία για το ίδιο το πολιτικό τους μέλλον;

 
Στον ΕΟΠ υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι που συμμετείχαν σε διάφορες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες σύμφωνα με τις καταστατικές του αρχές. Δεν είναι προσωπικό μαγαζί κανενός. 

 
Θα ήταν αστείο εξάλλου να πιστέψει κάποιος πως ο ΕΟΠ ιδρύθηκε δέκα χρόνια πριν για να γίνουν κάποιοι βουλευτές ή να κερδίσουν άλλες καρέκλες. Εξίσου κωμικό θα ήταν να πιστέψει κανείς και τις αιτιάσεις ορισμένων ότι δήθεν «δεν γνώριζαν» για τη συμμετοχή τους στη ΜΚΟ, όταν ένας μεγάλος αριθμός αξιόλογων ανθρώπων – μελών του ΕΟΠ μπορεί να το πιστοποιήσει. 

 
Οι χιλιάδες άνθρωποι - μέλη της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων που συμμετέχουν σε ΜΚΟ εργάζονται με τα ιδανικά του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της προσφοράς. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν όσοι παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο, εξυπηρετώντας έτσι, μικροκομματικές σκοπιμότητες και πολιτικά συμφέροντα.

 
Δε ακολουθήσουμε την προσπάθειά τους που στόχο έχει να «κοντύνει» και τους υπόλοιπους στα μέτρα τους.

 
Ας σοβαρευτούμε λίγο και ασχοληθούμε με τα κρίσιμα ζητήματα των πολιτών και της χώρας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου