Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Τι λέει το Bloomberg για την σύσκεψη θρίλερ

Τη διαμόρφωση ενός επιπλέον προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας αφορούσε η σύσκεψη θρίλερ χθες το βράδυ στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με το Bloomberg. Όπως αναφέρεται στο ίδιο μέσο, μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα επιπλέον πρόγραμμα προσαρμογής. Αυτό θα συζητηθεί λεπτομερώς».

Παράλληλα διευκρίνισε:«Δεν συζητάμε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πρόκειται για ανόητη ιδέα- δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν θέλουμε να ανατινάξουμε την ευρωζώνη χωρίς λόγο». Το Bloomberg, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο, σημειώνει ότι η πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα ενδέχεται να περιλαμβάνει αύξηση στο ποσό του δανείου των 110 δισ. ευρώ ή τη δυνατότητα του μηχανισμού της ΕΕ να χρηματοδοτεί την αγορά ελληνικών ομολόγων, σε συνδυασμό με διευκόλυνση στους όρους αποπληρωμής.

Το ίδιο μέσο σημειώνει ότι στις παραπάνω επιλογές αντιτίθενται Γερμανία και Φινλανδία, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο έχει προωθήσει εσχάτως το σενάριο της αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με το Bloomberg, στη συνάντηση έλαβαν μέρος, πέραν του Ζ. Κ. Γιούνκερ και του Γ. Παπακωνσταντίνου, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, καθώς και ο επίτροπος Όλι Ρεν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου