Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μίκης: Ο Παπανδρέου μας οδηγεί στο ΧΑΟΣ



Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, στην εφημερίδα «Τύπο της Κυριακής». «Η παρούσα κυβέρνηση, βασικά ο πρωθυπουργός είναι οπαδοί συνειδητοί μιας διεθνούς πολιτικής που έως τώρα κατέστρεψε τον οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό ιστό σε πολλές χώρες του Τρίτου Κόσμου και που τώρα βάζει πόδι στην Ευρώπη με πρώτο θύμα την Ελλάδα».

«Φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμα συλλάβει σε ποιο χάος μας οδηγεί ο προσηλυτισμός του στις θεωρίες της Σχολής του Σικάγου.

Ερωτηθείς ο Μίκης Θεοδωράκης για το αν υπάρχει λύση στην παρούσα κατάσταση, υπογραμμίζει: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να δοθεί λύση από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη. Έχουμε να κάνουμε με ένα «γόρδιο δεσμό», που δεν μπορεί να λυθεί παρά μόνο με ένα τρόπο, το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου».

Επίσης τονίζει πως είναι ψευδές ότι η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά το θύμα που κληρονόμησε τα οικονομικά μας χάλια που πασχίζει, όμως δεν μπορεί να τα λύσει λόγω ανικανότητας. Ποια είναι η σωστή; Το ότι υπήρχαν μεν συσσωρευμένα από το παρελθόν μεγάλα δημόσια χρέη, όμως το χάος το δημιούργησε ηθελημένα η σημερινή κυβέρνηση, η οποία με πρόσχημα το φάντασμα μιας πιθανής πτώχευσης η σημερινή κυβέρνηση μας έσυρε στο στόμα του λύκου: του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών».  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου