Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πανθεσσαλική συνάντηση στελεχών της ΔΑΠ ΑΕΙ στο Βόλο, παρουσία Α. Παπαμιμίκου


Αργύρης Κοπάνας προς φοιτητές: « Δεν φοβόμαστε τα δύσκολα! Δεν το βάζουμε κάτω! Είστε ο σπινθήρας, που θα προκαλέσει την ανάφλεξη της ανατροπής ξεπερασμένων αντιλήψεων». Σε συνάντηση στελεχών της ΔΑΠ ΑΕΙ από τη Θεσσαλία, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Χωροταξίας στο Βόλο παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος, Ανδρέας Παπαμιμίκος συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας και πρόεδρο της Νεολαίας στη Μαγνησία, Αργύρη Κοπάνα καθώς και από τον τοπικό σύμβουλο Νέας Ιωνίας Θέμη Τζούνη.
Η συνάντηση έγινε ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαΐου. Η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά της και να αναδειχθεί για ακόμη μια χρονιά πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Κεντρικό σύνθημα της φετινής προεκλογικής καμπάνιας είναι «ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ», εκπέμποντας το μήνυμα της συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές.

Ο Αργύρης Κοπάνας  απευθύνθηκε στους φοιτητές λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Είναι ένας αγώνας δύσκολος, αλλά όμορφος! Ένας αγώνας, που δίνουν χιλιάδες νέες και νέοι, χιλιάδες ΔΑΠίτισσες και ΔΑΠίτες σε όλη τη χώρα, σε κάθε Πανεπιστήμιο, σε κάθε σχολή και τμήμα.

Να είστε υπερήφανοι, που ανήκετε στη ΔΑΠ. Η ΔΑΠ είναι μια μεγάλη και ιστορική φοιτητική παράταξη. Ας πορευθούμε όλοι με ήθος και αξιοπρέπεια, όπως ταιριάζει στην ιστορία μας!

Να ξέρετε ότι εσείς είστε ο σπινθήρας, που θα προκαλέσει την ανάφλεξη της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ! Εσείς θα ανατρέψετε ιδέες, αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες ξεπερασμένες, αναχρονιστικές, απαρχαιωμένες!

Η πρόταση Παιδείας, που παρουσιάσατε είναι εξαιρετική. Απαντά στις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας. Είναι μια πρόταση, πάνω στην οποία μπορούμε να επενδύσουμε, όχι μόνο ως παράταξη, αλλά ως χώρα!

Η παρουσία του προέδρου μας σήμερα, που επέλεξε να μην κάνει ομιλία, αλλά να μας ακούσει όλους, δείχνει τη βαρύτητα, που δίνει η παράταξη στις εκλογές αυτές, αλλά και στις οργανώσεις της Θεσσαλίας. Δείχνει και κάτι άλλο πιο σημαντικό: Ότι σε αυτή τη μάχη δεν είστε μόνοι. Είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε μαζί σας για να σας στηρίζουμε, για να σας βοηθάμε, για να σας εμψυχώνουμε.

Η συγκυρία είναι δύσκολη. Η νεολαία βάλλεται πανταχόθεν και σηκώνει στις πλάτες της αμαρτίες παλαιότερων γενεών!

Ωστόσο, δεν θα το βάλουμε κάτω. Δεν θα μας γονατίσει ούτε η Τρόικα, ούτε το Μνημόνιο, ούτε η Κυβέρνηση! Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι δε φοβόμαστε τα δύσκολα! Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα δύσκολα…

Είμαι βέβαιος ότι και αυτή τη χρονιά θα είμαστε νικητές! Θα είστε πρώτοι! Πρώτοι και καλύτεροι!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου