Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καρδίτσας: Ο Καλύτερος τρόπος για μην πετάς «Επικοινωνιακά Πυροτεχνήματα», είναι να προτείνεις «θέσεις απόλυτα τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες»

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρόνιας αιωρείται η φήμη σε διάφορους κύκλους για μετακίνηση του ΤΕΙ Καρδίτσας και ενσωμάτωση του με το ΤΕΙ Λάρισας. Η φήμη αυτή, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση του Υπουργείου Παιδείας για τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Δεν τίθεται πλέον θέμα μετακίνησης του ΤΕΙ Καρδίτσας, αλλά τίθεται ευθέως από τη μεριά της Υπουργού θέμα κατάργησης του. Συγκεκριμένα, με βάση τη χθεσινή εξαγγελία από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Καρδίτσας δεν θα δεχθεί στις τάξεις του κανέναν εισακτέο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της καταδικαστικής απόφασης το σταδιακό λουκέτο του συγκεκριμένου τμήματος αλλά και γενικότερα του ΤΕΙ Καρδίτσας.

Εμείς ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καρδίτσας, φοβούμενοι τις συγκεκριμένες φήμες αλλά και βλέποντας τις σπασμωδικές κινήσεις του Υπουργείου, προχωρήσαμε σε συγκεκριμένη πρόταση για την πλήρη αυτονομία του Ιδρύματος καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης. Πρόταση η οποία υιοθετήθηκε από τον βουλευτή Καρδίτσας κ. Σπύρο Ταλιαδούρο και η οποία κατατέθηκε στην κα. Διαμαντοπούλου με την μορφή ερώτησης στη Βουλή. Αν΄αυτού το Υπουργείο επέδειξε παντελή άγνοια της πρότασης μας με αποτέλεσμα όχι μόνο να αναβαθμίσει το Ίδρυμα μας αλλά ουσιαστικά με το χθεσινό μέτρο να το υποβαθμίσει. Προς απάντηση όλων αυτών που ρίχνουν λάσπη κατά της παράταξης μας, θα τους καλούσαμε να πάψουν να λειτουργούν ως σκυλάκια της κα. Διαμαντοπούλου, να ξυπνήσουν από το λήθαργο που έχουν πέσει και αντί για επικοινωνιακά τεχνάσματα να διαμορφώνουν τεκμηριωμένες προτάσεις για την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών μας.


Όλοι εμείς που αποτελούμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Καρδίτσας, όσοι και αν είμαστε θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε ουσιαστική αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών και γενικότερα αναβάθμιση του ΤΕΙ Καρδίτσας, του οποίου η παρουσία είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη. Τυχόν απώλεια τμήματος θα σημάνει την ταφόπλακα για την ανάπτυξη αυτής της πόλης. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους σπουδαστές αλλά και τους τοπικούς φορείς να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Οι διεκδικήσεις για εμάς δεν έχουν χρώμα ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο της Παιδείας. Ας αφήσουμε τους άλλους να τρέχουν με σβηστά τα φώτα και να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο ως ουρά της Κυβέρνησης του Μνημονίου.
 
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Δύναμη Ευθύνης – Προοπτική Ελπίδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου