Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ερώτηση Μ. Βαρβιτσιώτη για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων στο σταθμό του Μετρό Αιγάλεω

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και αναπληρωτής τομεάρχης Εμπορίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών με θέμα την Καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων στο σταθμό του Μετρό Αιγάλεω. Ακολουθεί η ερώτηση:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ :  Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών
ΘΕΜΑ:   Καθυστέρηση ολοκλήρωσης έργων στο σταθμό του Μετρό Αιγάλεω.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Αττικό Μετρό για την επέκταση του μετρό από το σταθμό Αιγάλεω έως το σταθμό Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) έως το τέλος του 2010, μέχρι τώρα η γραμμή αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί γεγονός που δυσχεραίνει τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας. Ο σταθμός Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι) που ήταν προγραμματισμένος να λειτουργήσει από το 2008 θα εξυπηρετούσε κατοίκους κυρίως χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και η καθυστέρηση του είναι αδικαιολόγητη.
Επιπλέον και παρά τις εξαγγελίες που έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπόγειος χώρος στάθμευσης 450 θέσεων στο σταθμό Αιγάλεω και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας παραμένουν στα χαρτιά καθυστερώντας την εκτέλεση των έργων επί πενταετία. Κατόπιν των ανωτέρω:

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
·         Τι γίνεται με τη γραμμή 3, πότε θα αποδοθεί στο κοινό η λειτουργία του μετρό από τον σταθμό Αιγάλεω έως το σταθμό Αγία Μαρίνα (Χαϊδάρι); 
·         Πότε θα ξεκινήσει ο υπόγειος χώρος στάθμευσης 450 θέσεων στο Σταθμό Αιγάλεω και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας;


Ημερομηνία                                                                            Ο Ερωτών Βουλευτής


ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου