Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Το Μετρό αποκτά wi fi

Εως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν εγκατασταθεί συστήματα ασύρματου Internet στους κεντρικούς και τερματικούς σταθμούς του μετρό, δύο χρόνια μετά την εξαγγελία τού τότε υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

Πρόκειται για ένα μόνο από τα «βήματα» που θα γίνουν στα Μέσα Μεταφοράς μετά την εξαγγελία για την εγκατάσταση ενός δικτύου χιλίων «ευφυών» στάσεων στην πρωτεύουσα, μέσω των οποίων οι επιβάτες θα πληροφορούνται τον ακριβή χρόνο διέλευσης των οχημάτων από τις οθόνες που θα είναι τοποθετημένες επάνω σε αυτές, καθώς και από το κινητό τους ή τον υπολογιστή τους.

Σε ότι αφορά τις νέες διαδρομές, οι σταθμοί της γραμμής 2 «Ηλιούπολη», «Αλιμος», «Αργυρούπολη» και «Ελληνικό» παραδίδονται στα τέλη Ιουλίου, ενώ ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» της γραμμής 1 δίδεται στην κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, από το Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει πύκνωση κομβικών λεωφορειακών διαδρομών, ελάττωση γραμμών με μικρότερη ζήτηση και αποχώρηση των μπλε λεωφορείων από υπεραστικές διαδρομές. Το κενό θα καλύψει το ΚΤΕΛ Αττικής, το οποίο με τη σειρά του δεν θα μπαίνει πια μέσα στην πρωτεύουσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου