Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Ήταν εντολή του Τσοχατζόπουλου να μην φαίνομαι ούτε εγώ, ούτε εκείνος»

Βολές σε βάρος του Ακη Τσοχατζόπουλου, εξαπέλυσε γι άλλη μια φορά ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας κατά τη δίκη για διακίνηση παράνομου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η διαδικασία σήμερα συνεχίστηκε με κατ' αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορούμενου στην υπόθεση, πρώτου εξάδελφου τουΤσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα με τον μάρτυραΕυτύχιο Ατσοπάρδη, που εμφανίστηκε εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας BLUE BELL.
Ο μάρτυρας, στο στάδιο της ανάκρισης, είχε αντιμετωπίσει κατηγορία για εμπλοκή του στην υπόθεση, αλλά απαλλάχθηκε με βούλευμα. Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο ο κ. Ατσοπάρδης, δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το ότι εμφανίστηκε εκπρόσωπος της εξωχώριας, όταν αυτή πούλησε το ακίνητο της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στον εκ των κατηγορουμένων, κατασκευαστή Αστέριο Οικονομίδη, από τον οποίο κατέληξε στην κόρη του πρώην υπουργού.
Υποστήριξε μάλιστα ότι ο κ. Ζήγρας τον παραπλάνησε και ουσιαστικά τον χρησιμοποίησε, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του είχε.
Ο μάρτυρας, από 2004 ως σήμερα, εμφανίζεται υπεύθυνος της εμπλεκόμενης στην υπόθεση εξωχώριας εταιρίας Morelia, ενώ, όπως δήλωσε στο δικαστήριο, «είναι υπεύθυνος καθαριότητας, κυλικείου και των εξωτερικών εργασιών».
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο κ. Ατσοπάρδης, επί δύο χρόνια, το 2004 και το 2005, ο κ. Ζήγραςπήγαινε στο γραφείο της Morelia ως έμπορος ξυλείας και έπαιρνε χρήματα με έναν χαρτοφύλακα από τους κατηγορουμένους εκπροσώπους της, κ.κ. Μελά και Αντωνιάδη. «Ένα μεσημέρι», συνέχισε την κατάθεση του,«ενώ έλειπαν οι άλλοι, ο Ζήγρας μου ζήτησε μια εξυπηρέτηση: να πάω στον Πειραιά και να υπογράψω ως μάρτυρας σε ένα συμβόλαιο».
Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας ο κ. Ατσοπάρδης απάντησε ότι δεν γνώριζε τι υπέγραψε και επίσης ότι δεν πρόσεξε καν ότι το γραφείο που πήγε για να υπογράψει ήταν συμβολαιογράφου, ενώ τόνιζε ότι είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Ζήγρα. Είπε επίσης ότι πρόσφατα και αφού πήρε διαστάσεις στον Τύπο η υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, διάβασε «στις εφημερίδες ότι είμαι εκπρόσωπος της BLUE BELL».
Οι απαντήσεις του μάρτυρα προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου που στράφηκε στον κατηγορούμενο Νίκο Ζήγρα:
-Πρόεδρος : κ. Ζήγρα ακούτε; Ακούτε τι λέει ο μάρτυρας; Για σηκωθείτε να μας τα πείτε. Τώρα είναι η ευκαιρία.
-Ζήγρας : Έτσι έγινε. Του είπα να βάλει υπογραφή για μια εταιρεία για ένα πωλητήριο συμβόλαιο για να μη φανώ εγώ. Να μη φανεί ότι υπογράφει ο πρώτος ξάδελφος.
-Πρόεδρος : Μιλήστε καθαρά.
-Ζήγρας: Για να μην φανεί ο Τσοχατζόπουλος... Θα καταλάβαινε ο κόσμος ότι το παίρνει ο Τσοχατζόπουλος. Ήθελα την υπογραφή για να μη φανεί ποιος παίρνει το ακίνητο στη Δεινοκράτους.
Ο Κ. Ζήγρας υποστήριξε ότι ήταν εντολή του κατηγορούμενου, πρώην υπουργού, «να μην φανώ ούτε εγώ, ούτε αυτός» ενώ επανέλαβε ότι η BLUE BELL δημιουργήθηκε για την αγορά του επίμαχου ακινήτου.
-Πρόεδρος: Τι λεφτά ήταν αυτά που παίρνατε από τη Morelia;
-Ζήγρας: Έπαιρνα τα χρήματα που ερχόντουσαν από το εξωτερικό.
Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε ξανά από Έδρας για το θέμα των 80 εκατομμυρίων δραχμών που, όπως υποστηρίζει, του είχε παραδώσει σε βαλίτσα ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης το 1997 ή 1998 και απάντησε:
«Μου γνώρισε τον κ. Μιχαηλίδη ο Τσοχατζόπουλος και μου είπε "είναι φίλος μου και εκπροσωπεί άλλους φίλους που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα αυτά σε ακίνητα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πρώτη παραπληροφόρηση εκ μέρους του Τσοχατζόπουλου. Συναντήθηκα με τον Μιχαηλίδη σε ξενοδοχείο και μου παρέδωσε τη βαλίτσα».
Ο κ. Ζήγρας επανέλαβε ότι η αγοραπωλησία του ακινήτου στο Κολωνάκι από την εξωχώρια στον κ. Οικονομίδη «ήταν εικονική» και ότι όλες οι αγοραπωλησίες ακινήτων που εμφανίζονται με καταβολές χρημάτων εκτός συμβολαιογραφείων «δεν πληρώθηκαν ποτέ».
Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη το πρωί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου