Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σήμερα η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ -Ποιά είναι τα δύο άτομα που συμμετέχουν από την Ελλάδα

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg) ανοίγει σήμερα τις πόρτες της για τα 140 μέλη της. Παρόντες θα είναι από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μέχρι τον Χένρι Κίσινγκερ.


Θα λάβουν επίσης μέρος ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο Βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Οζμπορν, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η κοινοτική επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ αλλά και ο αρθρογράφος των Financial Times Μάρτιν Γουλφ.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Γκρόουβ (Grove Hotel) στο Watford της Βρετανίαw από τις 6 ως τις 9 Ιουνίου.

Οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν πως η ετήσια συνάντηση της Λέσχης καθορίζει το άμεσο μέλλον του πλανήτη.

Από το 1954 και μετά, απ' όταν και δημιουργήθηκε η Λέσχη, πολλά έχουν γραφτεί για τις συναντήσεις των συνδαιτυμόνων της. Το όνομα της αντλείται από το ολλανδικό ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε μόνο η πρώτη συνάντηση.

Απόρρητες συζητήσεις - Οι κλειστές πόρτες που καλλιέργησαν τον μύθο

Η ατζέντα της Λέσχης, θεωρητικά είναι κρυφή. Ακόμα και για τη φετινή συνεδρία στο Γκρόουβ, η πρόσβαση στους δημοσιογράφους απαγορεύεται ρητά.

Για πολλούς, φετινό θέμα συζήτησης θα είναι η οικονομία των ΗΠΑ και η κρίση στην Ευρώπη. Τα διεθνή μέσα κάνουν λόγο για συζητήσεις που σχετίζονται με τις απειλές του εθνικισμού και του λαϊκισμού, τις προκλήσεις στην Αφρική, τον πόλεμο στη Συρία, τον κυβερνοπόλεμο και τις μορφές που παίρνει, την τρομοκρατία και τις βασικές τάσεις στην ιατρική έρευνα..

Σε πρώτη ανάγνωση, ορισμένα από τα μέλη της Λέσχης που θα βρίσκονται στο πολυτελές ξενοδοχείο, δεν δίνουν τροφή στις θεωρίες συνωμοσίες που τους θέλουν να κρατούν στα χέρια τους τον ρου των παγκόσμιων εξελίξεων. Ωστόσο, η παρουσία του επικεφαλής της Goldman Sachs Πίτερ Σάδερλαντ, αρκετών τραπεζιτών ακόμη καθώς και κάποιων διευθυνόντων συμβούλων και πολλών πολιτικών, μπορεί να δημιουργήσει την εικόνα μιας ελίτ που λειτουργεί περίπου σαν υποδόρια παγκόσμια "κάστα" εξουσίας. Και φυσικά, έχει κρυφή ατζέντα.

Oι Έλληνες πολιτικοί που κατά καιρούς έχουν λάβει μέρος, είναι οι:

Στέφανος Μάνος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γεράσιμος Αρσένης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Αντώνης Σαμαράς, Θεόδωρος Πάγκαλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Γιάννος Κρανιδιώτης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου.
Φέτος, το παρόν από την Ελλάδα, θα δώσει ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της Καθημερινής και ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.


Πηγή: Σήμερα η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ -Ποιά είναι τα δύο άτομα που συμμετέχουν από την Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109171#ixzz2VQn0HWZR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου