Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένο ή Χρυσή Αυγή;

Κάνοντας μια προσεκτική ανάγνωση στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως τα κόμματα που σχηματίζουν την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορούν να ξαναπιάσουν με τα ποσοστά για να βγάλουν 151 βουλευτές και να σχηματίσουν κυβέρνηση.


Αυτό είναι κάτι που οφείλεται κυρίως στην πλήρη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην πτώση της ΔΗΜΑΡ. Το επόμενο διάστημα το πολιτικό σκηνικό δεν θα είναι αυτό που "γεννήθηκε" τα χρόνια του μνημονίου. Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται αυτή την στιγμή, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να στηριχτεί σε κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό ή πόλο. Οι 3 σχηματισμοί που αυτή την στιγμή έχουν την δύναμη να στηρίξουν μια κυβέρνηση είναι ο Σύριζα, η Χρυσή Αυγή και ο Καμμένος. Και τα 3 ωστόσο αυτά κόμματα αποκλείουν το καθένα για τους δικούς του λόγους την συνεργασία με την ΝΔ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και φαίνεται πως θα είναι η σταθερά του πολιτικού συστήματος και στην επόμενη φάση. 

Ειδικά η Χρυσή Αυγή, με την μορφή που έχει τώρα είναι απίθανο να ενταχθεί στο συνταγματικό τόξο και να μπει σε διαδικασία συνεργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό θα δούμε πολλά και καταιγιστικά το επόμενο διάστημα , με τον σχηματισμό νέου κόμματος στον μεσαίο χώρο να είναι το σενάριο που συγκεντρώνει αυτή την στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλα τα πολιτικά κόμματα το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί το μείζον θέμα των συνεργασιών στις εσωτερικές συσκέψεις και έχουν πέσει στο τραπέζι πολλές προτάσεις- εκπλήξεις. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου