Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Mίκης σε Ρεπούση: «Δεν αγαπάς την πατρίδα; Σήκω και φύγε»

Αίσθηση προκαλεί η δριμύτητα με την οποία ο μεγάλος έλληνας μουσουργός Μίκης Θεοδωράκης επιτίθεται στη Μαρία Ρεπούση, στο πλαίσιο συνέντευξης του για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
 

Στον απόηχο των δηλώσεων της κυρίας Ρεπούση που έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, ο Μίκης κάνει λόγο για «εθνομηδενισμό» και τονίζει στην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ πως είναι προνόμιό της που ζει στην Ελλάδα.

O Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι ριζωμένος αριστερός και πως αυτή η ρίζα της αριστεράς που έχει μέσα του προέρχεται από τη ρίζα της ελληνικής επανάστασης. 

Αναφερόμενος στον εθνομηδενισμό και ειδικότερα στην Μαρία Ρεπούση λέει μεταξύ άλλων: «Αν είχα δύναμη, θα έλεγα στη Ρεπούση: είναι προσόν που ζεις στην Ελλάδα και είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία». 

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής με τις δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη:


 

Την ίδια ώρα η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ επέλεξε να απαντήσει σε όλες τις επιθέσεις και τις κριτικές που δέχεται το τελευταίο διάστημα μέσω ενός άρθρου της που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και όπως η ίδια υποστηρίζει, υπάρχει κίνδυνος για όποιον «δεν συμφωνεί με την επικρατούσα άποψη».

Η κυρία Ρεπούση σημειώνει μάλιστα πως «από το καθεστώς της εθνικής ορθότητας περάσαμε σε καθεστώς εθνικής τρομοκρατίας» φράση που αναμένεται να πυροδοτήσει περαιτέρω αντιδράσεις.


http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου