Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η σιωπή δεν είναι χρυσός – Το δικαίωμα κατέρρευσε και οι μέτοχοι έχουν δικαίωμα να μάθουν – Επικοινωνιακό σκοτάδι

Το δικαίωμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ έκλεισε στα 0,23 ευρώ στη συνεδρίαση της Τρίτης, αφού έκανε και τη βουτιά του στα 0,15 ευρώ! Υπενθυμίζουμε, ότι λήγει στις 7 του μηνός η διαπραγμάτευση και ότι η τιμή εκκίνησης του δικαιώματος ήταν 4,47 ευρώ.

Άποψη στελεχών της αγοράς που μεταφέρει το bankwars ήταν και είναι ότι μετά τις απίστευτες πιέσεις, εξ αιτίας και της “αναγκαστικής” πώλησης των δικαιωμάτων των Ταμείων,  θα ακολουθήσει ανάκαμψη και ότι στις ημέρες που θα ξεκινήσει η αύξηση κεφαλαίου η μετοχή της ΕΤΕ θα κινηθεί έντονα θετικά. http://www.bankwars.gr/2013/06/ethniki-pos-tha-kinithi-i-metochi/  “Η μετοχή θα γίνει …αεροπλάνο! Θα βρεθεί πάνω από τα 4,70 ευρώ στην εβδομάδα από  7 εως 14 του Ιουνίου”.
Το γεγονός όμως ότι “κάποιοι αναλυτές” τους οποίους επικαλούμαστε υποστηρίζουν τα παραπάνω, δε σημαίνει πως μπορούν να διασκεδάσουν τις ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝπου η διοίκηση της ΕΤΕ καλεί να πάρουν μέρος στην αύξηση κεφαλαίου και στη νέα ανοδική πορεία της Εθνικής Τράπεζας.
Η πλήρης απαξίωση του δικαιώματος προβληματίζει, καθώς το δικαίωμα περιελάμβανε και την αξία των warrants. Αν όντως τα warrants δεν έχουν αξία, τότε το δικαίωμα αντικατοπτρίζει αυτή την εικόνα. Τι θα γίνει λοιπόν στις επόμενες 3 ημέρες; Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την πορεία του δικαιώματος, αν και πληροφορίες που κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητά τους,  αναφέρουν ότι έχει καλυφθεί ήδη  ποσό άνω του 1  δισ. ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας. Επαναλαμβάνονται μάλιστα τα γνωστά μεγάλα ονόματα επιχειρηματιών, εγχώριων και ομογενών, οι οποίοι υποτίθεται, ότι έχουν δεσμευτεί τόσο απέναντι στη διοίκηση όσο και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό(!), ότι θα βάλουν τελικά τα εκατομμύρια που έχουν ‘υποσχεθεί”.

ΣΙΓΗ …ΙΧΘΥΟΣ – ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ερώτηση: Επειδή ζούμε στο 2013 και όχι στο 1960, είναι λογικό και σωστό απέναντι στους χιλιάδες μικρομετόχους να εξακολουθεί η ΕΘΝΙΚΗ να τηρεί σιγήν ιχθύος; Είναι λογικό να έχει επιβληθεί “ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”;
- Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι που καλούν, με πληρωμένες διαφημίσεις στα μέσα ενημέρωσης  της αρεσκείας τους (σ.σ. πολλά…πεθαμένα που επιζούν λάθρα εδώ και χρόνια με δανειοδοτήσεις… μεσολαβητών)  τους Έλληνες να πάρουν μέρος στην αύξηση κεφαλαίου σε ένα…ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ; Έχουν μήπως τίποτα …περγαμηνές από το παρελθόν τέτοιες που να τους εμπιστεύεται ο καθένας με κλειστά τα μάτια; Πρόσφατο είναι το ΦΙΑΣΚΟ με την περίπτωση της ΕUROΒΑΝΚ.
Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι που ΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΜΑ τους μεγάλους επιχειρηματίες, τους οίκους και τα ξένα funds, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ και να δώσουν μια εξήγηση για το τι συμβαίνει και πως εξελίσσονται τα πράγματα στους χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα γραφεία τους;
Είναι αυτό επικοινωνιακή στρατηγική μιας τράπεζας του μεγέθους της Εθνικής  με αυτή μάλιστα την ιστορία  ή μια επικοινωνιακή στρατηγική ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΚΗ, ΦΟΒΙΚΗ και  ΑΠΡΟΣΩΠΗ του μεγέθους αυτών που την επέλεξαν;
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ κ.Αλέξανδρος Τουρκολιάς, όπως και ο Αναπληρωτής κ.Πέτρος Χριστοδούλου, οφείλουν, έστω στο παρά 1′ να αποκαταστήσουν την εικόνα της Εθνικής, δίνοντας τις κατάλληλες εντολές στα στελέχη που έχουν επιλέξει για αυτό το σκοπό.
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ και οι Έλληνες, εκτός από το να αγοράζουν δικαιώματα, έχουν και ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι σωστά ενημερωμένοι.

Βασίλης Βαλαμβάνος, vasval9@gmail.com




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου