Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Δένδιας προς ΕΕ: «Στηρίξτε την Ελλάδα στο μεταναστευτικό»

Έκκληση προς τους εκπροσώπους των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σταθούν αλληλέγγυοι και συνδράμουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.


Τις δηλώσεις αυτές έκανε στο πλαίσιο συνάντησης που είχε την Τετάρτη στο γραφείο του με τους διαπιστευμένους στην Ελλάδα πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τους πρέσβεις της Νορβηγίας και της Ελβετίας, καθώς και με εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης που έκανε στα κράτη μέλη της ΕΕ, για την πρόοδο της χώρας στην εφαρμογή των δράσεων που προβλέπονται στο αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης για το Ασυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών ροών, εν όψει των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο για το μεταναστευτικό.

Ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και καλείται να αντιμετωπίσει, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Παράλληλα, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας όσον αφορά στη χρηματοδότηση των δράσεων που προβλέπονται από το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης.





http://www.tanea.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου