Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Γιώργος Καρατζαφέρης: "Εάν μου στείλει πρόσκληση η ΝΔ..."

«Ούτε εµείς κάναµε πρόταση στη Ν.∆., ούτε η Ν.∆. έκανε πρόταση σε εµάς», επισηµαίνει µιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Ωστόσο, αποκαλύπτει πως έχουν φτάσει στο γραφείο του επιστολές από «γαλάζιες» Νοµαρχιακές, οι οποίες του ζητούν να επιστρέψει.


Για την επιλογή των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη να συγκρουστούν µε τον πρωθυπουργό για το αντιρατσιστικό νοµοσχέδιο, τονίζει πως αν διαφωνούν, θα πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση, ενώ εκτιµά ότι ο πρόεδρος της ∆ΗΜ.ΑΡ. προσπαθεί να ρίξει γέφυρες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Δημήτρη Κουνιά


Πώς κρίνετε τον πρωθυπουργό από τις µέχρι τώρα επιδόσεις του;

Αυτό το οποίο εκλήθη να κάνει το διεκπεραιώνει σωστά. Το θέµα είναι ότι αυτή δεν είναι η σωστή συνταγή. Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι να συνειδητοποιήσει ο Σαµαράς και η παρέα του ότι αυτό το οποίο σήµερα υπηρετείται είναι ατελέσφορο.



Τι θα συµβουλεύατε τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για το αντιρατσιστικό;

Αν διαφωνείς, φεύγεις. Αλλιώς, κάθεσαι και το υπηρετείς. Πιστεύω ότι αυτό το οποίο συµβαίνει τώρα αποτελεί ένα εφαλτήριο για τον κ. Κουβέλη ώστε να συσφίξει τις σχέσεις του µε τον φυσικό του χώρο, την Αριστερά.



Πώς βλέπετε τον Αλ. Τσίπρα;

Ο κ. Τσίπρας δεν µπορεί να δώσει τα λεφτά που έχει υποσχεθεί στον κόσµο. Αρα, για να ικανοποιήσει τις συνιστώσες του, θα στήσει αρένες. Οπότε και ο Σαµαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης αυτή τη στιγµή αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους και ενδεχοµένως για την ελευθερία τους.



Τι εννοείτε; Θα τους βάλει φυλακή;

Μπορεί να τους µπλέξει σε ιστορίες. ∆εν ξέρω ποια θα είναι η ανάγνωση του Τσίπρα για τη λίστα Λαγκάρντ, για τον ΟΠΑΠ... Για τον Τσίπρα θα είναι µονόδροµος τα δικαστήρια. Εφόσον δεν θα µπορεί να δώσει άρτο, θα δώσει θεάµατα.



Πάντως, φαίνεται να κερδίζει στα πάντα η Ν.∆. και να χάνουν ∆ΗΜ.ΑΡ. και ΠΑΣΟΚ. 

Αυτό πρέπει να το βλέπει ο κ. Κουβέλης. Με βάση αυτά τα ευρήµατα µπορεί να προσπαθήσει να στήσει µια στρατηγική άλλων προσεγγίσεων. Εγώ θα ανησυχούσα στη θέση του Σαµαρά.



Εννοείτε ότι διαµορφώνει στρατηγική συνεργασίας µε τον ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτή η εµµονή για το αντιρατσιστικό έχει πολλές αναγνώσεις.
Βλέπετε θετικά την κουβέντα για τη συνεργασία δυνάµεων του ευρωπαϊκού τόξου;
Εγώ είµαι υπέρ των σχέσεων µε την Ευρώπη, αλλά έξω από το ευρώ. Το ακριβό ευρώ δεν µπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την ύφεση. Πρέπει οι δυνάµεις της Ευρώπης να έρθουν σε µια συνεννόηση µε τους Αµερικάνους και να υπάρξει µια σταθερή σχέση ευρώ-δολαρίου. Οσον αφορά αυτό το µέτωπο, πρέπει να είναι κοινή η πλατφόρµα.



Είστε ανοικτός εσείς για µια κουβέντα πάνω σε αυτή την πλατφόρµα;

Πάνω σε αυτή την πολιτική, όχι. Εγώ, επειδή κάηκα στον χυλό, φυσάω και το γιαούρτι.



Θα πάτε στο συνέδριο της Ν.∆.;

Εάν µας στείλουν πρόσκληση, θα το συζητήσουµε στα όργανα.



Υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε µε τη Ν.∆.;

Γιατί έγινε τόσος θόρυβος για τον Καρατζαφέρη; Γιατί Νοµαρχιακές της Νέας ∆ηµοκρατίας µου στέλνουν επιστολές και µου ζητούν να γυρίσω πίσω; Σηµαίνει, λοιπόν, πως ένας κόσµος ολόκληρος προσβλέπει σε αυτές τις σκέψεις και τις κινήσεις. ∆είχνει ότι εµείς έχουµε ένα πολιτικό εκτόπισµα. Υπάρχουν όµως καλοθελητές, οι οποίοι προσπαθούν να προβοκάρουν την οποιαδήποτε ιδέα. Αυτή τη στιγµή που µιλάµε, δεν υπάρχει θέµα. Ούτε εµείς κάναµε πρόταση στη Ν.∆., ούτε η Ν.∆. έκανε πρόταση σε εµάς. Αυτό ξεκίνησε από τον Τύπο, που πίστευε ότι αυτή η συνεργασία είναι µια αναγκαιότητα. Από εκεί και πέρα, µπήκαν διάφορες γραφίδες και µικρόφωνα µέσα -άλλος για να το χαλάσει, άλλος για να το προβοκάρει. Πρέπει να είµαστε πολύ σοβαροί. Η χώρα περνάει µεγάλο κίνδυνο. Και εθελοτυφλούν εκείνοι οι οποίοι δεν βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ante portas και υπάρχει κίνδυνος η χώρα να βρεθεί ανάµεσα σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι αυτός πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οποιασδήποτε σκέψεως ενός συνετού πολιτικού. Πώς δηλαδή θα αντιµετωπιστούν τα δύο άκρα, τα οποία είναι επικίνδυνα.



Εχει ακουστεί το όνοµά σας για τον ∆ήµο Αθηναίων.

∆εν είναι κάτι που µε απασχολεί.



Εχετε δίαυλο επικοινωνίας µε τον ∆. Αβραµόπουλο;

Με τον κύριο Αβραµόπουλο έχω να µιλήσω πολιτικά πάρα πολύ καιρό. Απλά, µε πήρε στη γιορτή µου. Ουδέν άλλο.



Τι γνώµη έχετε για τη Χρυσή Αυγή;

Με φοβίζει πάρα πολύ. Προσπαθώ να καταλάβω ποιος εξυπηρετείται από την άνοδο της Χρυσής Αυγής. ∆εν έχουν δώσει δείγµατα πολιτικής πράξης ή ιδέας. Εχουν δώσει την εικόνα του τσαµπουκά και της µαγκιάς. ∆εν έχει ανάγκη η Ελλάδα από αυτά. Η Ελλάδα χρειάζεται νοητικές διαδροµές. ∆εν νοµίζω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόµµα του διαλόγου. Κινούνται πιο δεξιά, στα άκρα.



Οταν ήσασταν στη Ν.∆., είχατε καλέσει χρυσαυγίτες να ενταχθούν στο κόµµα.

Τότε είχα µιλήσει και για τη Χρυσή Αυγή και τους αναρχικούς. Εάν το είχαν κάνει τότε, δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος αυτός σήµερα. Ποια ήταν τότε η Χρυσή Αυγή; Ηταν παιδιά της ΟΝΝΕ∆ που ήθελαν πιο ριζοσπαστικές πολιτικές. ∆εν είχαν µολυνθεί ακόµα. Εάν αυτά τα ενσωµατώναµε, δεν θα είχε εκτραχυνθεί η κατάσταση.



Πήρατε τελικά άδεια πανελλαδικής εµβέλειας για το κανάλι σας;

Ουδέν ψευδέστερον. Εµείς εκπέµπουµε αναλογικά 23 χρόνια από µια σειρά αστικών κέντρων. Τώρα, λοιπόν, ετέθη θέµα αν µπορούµε να εκπέµπουµε ψηφιακά. Κάναµε ένα υπόµνηµα και εκπέµπουµε ψηφιακά. Κάποιοι βέβαια ενοχλήθηκαν. Είναι αυτοί που έχουν δύο πανελλήνιες συχνότητες τηλεοράσεως, µία πανελλαδική και µία περιφερειακή, αυτοί που έχουν και ραδιόφωνο και τηλεόραση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου