Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΕΣΕΕ: 52 λόγοι για να μην ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές

Σειρά επιστολών προς τον πρωθυπουργό, του αρχηγούς των κομμάτων, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και βουλευτές, για το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, έχει αποστείλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Η ΕΣΕΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεση του εμπορικού κόσμου της χώρας για την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο, κάτι που, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, αποτελεί καθ’ ολοκληρίαν δική του πρωτοβουλία.
 
Όπως τονίζουν οι έμποροι, το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση.
«Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, ούτε την απασχόληση. Απλά, θα αναδιανείμει τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων, που έχουν τον τρόπο και την ρευστότητα να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει», τονίζει.
Η ΕΣΕΕ επισημαίνει πως οι Έλληνες έμποροι είναι βέβαιοι ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας κατανοεί πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί  το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα καθώς και ότι πλέον είναι ώρα ευθύνης για όλους: η λειτουργία τις Κυριακές πρέπει να παραμείνει η εξαίρεση στον κανόνα.
Καλεί ακόμη τους Έλληνες βουλευτές να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η επιχειρούμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να στηρίξουν και να  συμπορευτούν με τις θέσεις και προτάσεις των μικρομεσαίων εμπόρων της χώρας μας.

Η ΕΣΕΕ λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και μετά από διαβουλεύσεις που κάλυψαν τις ανάγκες της αγοράς κάθε πόλης σε όλη την Ελλάδα, προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων 6 Κυριακές το χρόνο για όλους, 3 πριν τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και άλλες 3 μετά από απόφαση του κάθε τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, κατά προτίμηση εντός των εκπτωτικών περιόδων.
Επιπρόσθετα, προτείνει την νομιμοποίηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, λιμενικές ζώνες, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας  και σε όλες τις εποχιακές αγορές, θερινούς και χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.
Δείτε εδώ αναλυτικά τους 52 λόγους για τους οποίους η ΕΣΕΕ αντιτίθεται στο άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο.

Πηγή:Voria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου