Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Απολύθηκαν οι πρώτοι 85 επίορκοι υπάλληλοι

Διεγράφησαν ήδη από τα μητρώα μισθοδοσίας του Δημοσίου, μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας, οι πρώτοι 85 υπάλληλοι, οι 36 από τους οποίους ήταν υποθέσεις που εκδικάστηκαν μέσα στον Μάιο.
 

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται 500 ποινικές υποθέσεις και 2.127 πειθαρχικές. Επιπλέον, έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει για να εξεταστεί κατά πόσο τα πτυχία πιστοποίησης ξένων γλωσσών που έχουν προσκομίσει οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πλαστά ή όχι. 

Με εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Αντώνης Μανιτάκης προς τους συναδέλφους του υπουργούς, ζητά να διασταυρωθούν όλα τα πτυχία, ιδίως στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που μοριοδοτήθηκαν λόγω της ξένης γλώσσας και βρίσκονται σε θέση ευθύνης.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, 940 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας, καθώς ελέγχονται για σοβαρά αδικήματα και παραπτώματα όπως κακουργήματα, πλημμελήματα για απιστία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, δωροδοκία κ.λπ. και σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Μεταξύ των υπαλλήλων που απολύθηκαν είναι εννέα υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν επί ένα μήνα χωρίς να ενημερώσουν την υπηρεσία τους ή να πάρουν άδεια καθώς και ένα άτομο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλική παρενόχληση. Επίσης, ένας υπάλληλος είχε και δεύτερη δουλειά στο Δημόσιο και έτσι πληρωνόταν διπλά και τέλος δύο υπάλληλοι απείχαν από τα καθήκοντά τους ενώ προκαλούσαν διαχειριστικές ανωμαλίες τις λίγες ημέρες που εμφανίζονταν στην υπηρεσία τους. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου