Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τέλη Ιουνίου σε εφαρμογή μέτρα για τη λαθρεπιβίβαση

924-Eisitirio_leoforeio
Από τα τέλη Ιουνίου θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να επιβιβάζονται στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την μπροστινή θύρα και να προμηθεύονται εισιτήρια από τους οδηγούς, προκειμένου να καταπολεμηθεί η λαθρεπιβίβαση, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, μετά τη λήξη της σύσκεψης με τους επικεφαλής των συγκοινωνιακών φορέων.

Οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν μόνο ενιαία εισιτήρια, τα οποία κοστίζουν 1 ευρώ και 40 λεπτά, από τους οδηγούς αυξημένα κατά 10 λεπτά, υιοθετώντας ουσιαστικά αυτό που ισχύει και στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς οι επιβάτες που αγοράζουν εισιτήρια από τον οδηγό στη Θεσσαλονίκη τα πληρώνουν 90 λεπτά αντί για 80 που κοστίζουν κανονικά.
Για την πάταξη λαθρεπιβίβασης, θα ενισχυθούν τα σώματα ελεγκτών στις αστικές συγκοινωνίες και ήδη στις Σταθερές Συγκοινωνίες (μετρό, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ) 150 εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί στον τομέα των ελέγχων από τις διοικητικές υπηρεσίες ενώ άλλοι 60 στα εκδοτήρια.
Σε ότι αφορά τις Οδικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϋ) έως το τέλος της εβδομάδας ο αριθμός των εργαζομένων στον τομέα των ελέγχων θα αυξηθεί σε 230 συνολικά.
Τέλος όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας μεταφορών αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή της δημοτικής αστυνομίας για την προστασία οδηγών και λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια σε περιοχές με υψηλά επίπεδα παραβατικότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου