Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μακρή και Γεροντόπουλος αρνήθηκαν τον έλεγχο για όπλα

makri
Δύο αναφορές για την απροθυμία βουλευτών να περάσουν τον έλεγχο για την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, διαβιβάστηκαν στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Όπως έγινε γνωστό οι αναφορές που έχουν συνταχθεί από τη φρουρά, αφορούν στην άρνηση των βουλευτών Σοφίας Βούλτεψη και Ραχήλ Μακρή να περάσουν τις τσάντες τους από τον έλεγχο των χειραποσκευών.
Επίσης έγινε γνωστό ότι η κ. Βούλτεψη συναντήθηκε με τον κ. Μεϊμαράκη και του εξήγησε τις συνθήκες και τους λόγους του χθεσινού περιστατικού άρνησής της να περάσει από το μηχάνημα ελέγχου χειραποσκευών την τσάντα της. Μετά τη συζήτηση που είχαν το μηχάνημα αυτό μετακινήθηκε στο κέντρο της εισόδου ώστε να μην απαιτείται η φρουρά να δίνει ειδική εντολή ελέγχου στους βουλευτές.
Τον κ. Μεϊμαράκη επισκέφθηκε και ο βουλευτής Άκης Γεροντόπουλος προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται ο έλεγχος των βουλευτών. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, «η εντολή ελέγχου θα εφαρμόζεται για όλους όσοι εισέρχονται στο κτίριο χωρίς καμία εξαίρεση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου